Jajka faszerowane pietruszką
vote now
Najprostsze, najszybsze jajka faszerowane, jakie można zrobić !Wszyscy oprócz mojego Męża za nimi przepadają, ale Mąż to inna sprawa, nie zje innych jajek jak na miękko, czy ugotowane na twardo jedynie z majonezem, posypane szczypiorkiem ;-)Dodatek pietruszki dodaje fajnego smaczku i aromatu, pod warunkiem, ze jajka schłodzimy wcześniej przez ok 2 godziny.Podaję orientacyjną ilość składników , dzisiaj specjalnie ugotowałam 4 jajka, żeby zobaczyć jakie proporcje daję, tak więc, ilość składników możecie zwiększyć proporcjonalnie do ilości jajek ;-)Składniki:- 4 świeże, najlepiej ekologiczne jajka
- pół pęczka natki pietruszki + łodyżka do dekoracji
- ok 3-4 łyżki majonezu
- 4 łyżki mleka 3,2%
- sól i pieprz do smaku
Jajka gotujemy na twardo.Obieramy. Wyjmujemy żółtka i przekładamy do osobnej miseczki. Rozgniatamy widelcem na drobno.
Do żółtek dodajemy sól, pieprz oraz natkę pietruszki, mieszamy.
Następnie dodajemy po 4 łyżki mleka i 3 łyżki majonezu, wszystko razem mieszamy.
Tak przygotowany prosty farsz nakładamy z powrotem do jajek.
Podajemy schłodzone co najmniej 2 godziny w lodówce.
Smacznego :-)
- pół pęczka natki pietruszki + łodyżka do dekoracji
- ok 3-4 łyżki majonezu
- 4 łyżki mleka 3,2%
- sól i pieprz do smaku
Jajka gotujemy na twardo.Obieramy. Wyjmujemy żółtka i przekładamy do osobnej miseczki. Rozgniatamy widelcem na drobno.
Do żółtek dodajemy sól, pieprz oraz natkę pietruszki, mieszamy.
Następnie dodajemy po 4 łyżki mleka i 3 łyżki majonezu, wszystko razem mieszamy.
Tak przygotowany prosty farsz nakładamy z powrotem do jajek.
Podajemy schłodzone co najmniej 2 godziny w lodówce.
Smacznego :-)
Moja Domowa Świątynia-Kuchnia Haim
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!