Panna Cotta z Zieloną Herbatą i Limonką
vote now
Herbaciana Panna Cotta z limonką. Mmmm, ale jaką limonką! Uwielbiam takie smaki. Co do wspomnianej limonki czegoś takiego nigdy nie jadłam! ETERNO nie tylko pięknie wygląda, ale smakuje bosko! Zapach, smak i wygląd na najwyższym poziomie! Nie będę ukrywać, że jestem oczarowana tymi produktami. Zresztą nie tylko ja, znajomi zamiast na kawę przychodzą na herbatkę z konfiturami Eterno, syrop limonka z miętą zniknęła w dwa dni, mój syn zarezerwował sobie go tylko dla siebie :) Podać więcej przykładów? Składniki:2 i 1/2 łyżeczki żelatyny1 i 1/2 szklanki mleka1/2 szklanki śmietanki kremówki 36%1/3 szklanki cukru1 łyżeczka zielonej herbaty Matcha Skworcusok z połowy limonki
Dodatkowo:
kilka plasterków limonki w syropie ETERNO kilka listków świeżej melisy
Wykonanie:
Żelatynę namoczyłam w kilku łyżkach mleka. DO rondelka wlałam mleko, śmietankę i wsypałam cukier, wymieszałam i zagotowałam. Zestawiłam z ognia, podgrzałam napęczniałą żelatynę i wymieszałam do jej rozpuszczenia. Do przestudzonego mleka i śmietanki wlałam rozpuszczoną żelatynę i wymieszałam dokładnie. Miskę wstawiłam do drugiej większej miski z zimną wodą z lodem i w taki sposób wystudziłam moją mieszankę, do zimnej dodałam sok z połowy limonki i przesianą herbatę Matcha. Przelałam do silikonowych pojemniczków i wstawiłam na godzinę do stężenia. Po tym czasie wyłożyłam stężałą panna cottę na talerzyki, na wierzch wyłożyłam po plasterku limonki z syropu i udekorowałam świeżą melisą.
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)
Prawda, że piękne?
Blondynka Gotuje
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!