Pasztet z cukinii
vote now
Pierwsza myśl- jak to pasztet bez mięsa? Druga- z cukinią to może się udać! ;)
Pasztet jest pyszny, pachnący a co najważniejsze lekki i nietłusty.
Mówię Wam PYCHA!
Spróbujcie koniecznie! :)
Spróbujcie koniecznie! :)
Przepis pochodzi ze strony Gotuj z Cukiereczkiem.
Blaszka 11x23cm.
Składniki:
2 szklanki startej cukinii2 małe marchewkicebula175g sera żółtego2 jajka2 szklanki bułki tartej1/3 szklanki oleju1 i 1/3 łyżeczki soli1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego1 łyżeczka słodkiej papryki1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej1 łyżeczka ziół prowansalskich Wykonanie:Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach, zasypujemy solą i odstawiamy na 15 minut. Marchew ścieramy na drobnej tarce, ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, a cebulę siekamy drobno. Cukinię odciskamy z nadmiaru wody. Mieszamy z pozostałymi warzywami i serem. Dodajemy jajka, bułkę tartą, olej oraz przyprawy. Wszystko razem mieszamy. Masę wyrabiamy, aż składniki dokładnie się połączą. Przekładamy do formy keksowej przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 180 stopniach przez 1 godzinę. Następnie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze przez pół godziny tak aby wierzch się ładnie zarumienił. SMACZNEGO!!! ;)
Czerwona Porzeczka
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!