Makis z ogórka

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
15 porcji
łatwe
35 min

Jesteśmy pewni, że wszyscy znacie klasyczne maki, japoński specjał przyrządzany z liści nori. Cóż, dziś zastępujemy je ogórkiem! To prawda, opróżniasz go, napełniasz, a kiedy jesteś gotowy, aby go pokroić, masz piękne, świeże maki ;-) Poniżej dowiesz się, jak to zrobić:


Składniki

15

Na 24 maki :

Szacowany koszt: 1.91 (0.13€/porcja)

Przygotowanie



Obserwacje

Awokado <\/b>: wybierz takie, które nie jest zbyt dojrzałe, aby dobrze trzymało się razem po pokrojeniu i napełnieniu ogórków. Jeśli awokado będzie zbyt miękkie, wkrótce otrzymasz papkę!

Ryż <\/b>: jeśli zamierzasz wykorzystać japoński przepis na maki jako inspirację, równie dobrze możesz użyć "specjalnego ryżu do sushi", który do niego pasuje. Alternatywnie możesz wybrać ryż okrągły. Zoptymalizuj wiązanie między ziarnami za pomocą octu ryżowego, aby były dobrze związane.

Nadzienie<\/b>: sekretem jest pakowanie, pakowanie i jeszcze raz pakowanie! W ten sposób uzyskasz gęste nadzienie, które będzie idealnie trzymać się razem po pokrojeniu. Tutaj użyliśmy papryki i awokado, ale z łatwością możesz wybrać inne warzywa lub surowe warzywa, a nawet zdecydować się na wersję rybną lub mięsną.

Suggestions dotyczące podawania<\/b>: ten przepis jest idealny jako przystawka lub ze schłodzonym aperitifem. Można go również wykorzystać do przygotowania lekkiego posiłku z niewielką mieszanką sałat, np. z makaronem vermicelli i surowymi warzywami. Jeśli chodzi o sos, ponownie można użyć słodkiego lub pikantnego sosu sojowego lub pikantnego majonezu ;-)



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+