Paszteciki z tuńczykiem w domowym cieście

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
1 h 2 m

Nie ma nic lepszego niż domowe jedzenie. Przedstawiamy przepis na domowe paszteciki z domowego ciasta, takie jak te kupowane w supermarketach - będziesz zaskoczony, jakie to proste! Zaletą tego przepisu jest to, że jeśli wiesz, jak zrobić domowe ciasto, możesz następnie zmieniać nadzienie, aby uzyskać nieskończoną liczbę empanadillas.


Składniki

4

Ciasto:

Szacowany koszt: 2.55 (0.64€/porcja)

Materiały

  • folia spożywcza
  • wałek do ciasta
  • nóż o średnicy 10 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania2 min

  • Paszteciki z tuńczykiem w domowym cieście - Przygotowanie krok 1Ciasto:
    W misce wymieszać mąkę + sól i dodać olej. Mieszać aż do połączenia.
  • Paszteciki z tuńczykiem w domowym cieście - Przygotowanie krok 2Dodaj gorącą wodę i mieszaj łyżką, aż uzyskasz ciasto. Dokończyć mieszanie rękami, aż do uzyskania kuli.
  • Paszteciki z tuńczykiem w domowym cieście - Przygotowanie krok 3Jeśli widzisz, że ciasto tego potrzebuje, możesz dodać trochę więcej (zimnej) wody.
    Zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 30 minut.
  • Paszteciki z tuńczykiem w domowym cieście - Przygotowanie krok 4Posyp mąką stolnicę i rozwałkuj ciasto bardzo cienko (około 1 mm grubości).
    Ciasto stanie się elastyczne po 30 minutach.
  • Paszteciki z tuńczykiem w domowym cieście - Przygotowanie krok 5Zaznacz za pomocą noża. Powstanie około 22 wafli.
  • Paszteciki z tuńczykiem w domowym cieście - Przygotowanie krok 6Nadzienie:
    Wymieszać wszystkie składniki: posiekane ugotowane jajko + rozdrobniony tuńczyk + sos pomidorowy + cukier.
  • Paszteciki z tuńczykiem w domowym cieście - Przygotowanie krok 7Napełnij każdy wafel 1 łyżką nadzienia.
  • Paszteciki z tuńczykiem w domowym cieście - Przygotowanie krok 8Pomaluj krawędzie wodą i złóż, aby się przykleiły. Naciąć widelcem, aby uszczelnić
  • Paszteciki z tuńczykiem w domowym cieście - Przygotowanie krok 9Odstawić paszteciki do lodówki na 15 minut.
    Na głębokiej patelni smażyć pierogi na rozgrzanym oleju przez 1 minutę z każdej strony lub do uzyskania złotobrązowego koloru.
  • Paszteciki z tuńczykiem w domowym cieście - Przygotowanie krok 10I to wszystko! Smacznego z pyszną sałatką.

Obserwacje

* Można go wypełnić ulubionymi smakami, zarówno słodkimi, jak i wytrawnymi.

* Wafle można przechowywać już pokrojone, zawijając je oddzielnie w folię spożywczą (papier w kształcie akordeonu, na przemian papier i ciasto). W ten sposób wafle można wykorzystać w dowolnym momencie.

* Jeśli chcesz, możesz je zamrozić, przechowując je w ten sam sposób. Z drugiej strony, upewnij się, że zamrażasz je na przykład w grupach po 5 sztuk, aby nie zmarnować ich podczas rozmrażania.

* Aby rozmrozić ciasto, radzimy wyjąć je z lodówki dzień wcześniej.

* Można również zamrozić nadziewane paszteciki przed ich usmażeniem.

* Z foremki o średnicy 10 cm można przygotować około 22 pasztecików.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+