Bounty brownie

zagłosuj teraz
Przekąski
8 porcji
łatwe
3 h 45 m

Uwielbiasz czekoladę i kokos? Jeszcze bardziej, gdy te dwa smaki są połączone w jednym deserze! Właśnie skończyliśmy brownie Bounty! Spektakularny deser, który sprawi, że wszystkim gościom zakręci się w ustach, gdy tylko znajdzie się na środku stołu! Wyśmienite i rozpływające się w ustach, będziesz mieć coś dla całej rodziny. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować ten deser, korzystając z naszych pisemnych wyjaśnień, zdjęć i filmów :-)


Składniki

8

Na brownie :

Dla kokosowego serca :

Czekoladowy ganache :

Szacowany koszt: 10.27 (1.28€/porcja)

Materiały

  • Tortownica o średnicy 20 cm
  • Papier do pieczenia

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania3 h
Gotowania30 min

  • Bounty Brownie - Przygotowanie krok 1Przygotuj brownie: rozpuść czekoladę i masło. Wymieszaj jajka i cukier. Ubij masę do białości, a następnie dodaj mąkę. Wmieszaj masło i czekoladę.
  • Bounty Brownie - Przygotowanie krok 2Wlej ciasto brownie do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wysmarowanym masłem i piecz przez 30 minut w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia.
  • Bounty Brownie - Przygotowanie krok 3Przygotuj kokosowe serce: Wymieszaj mleko skondensowane i kokos, aby uzyskać pastę. Rozprowadź masę na wierzchu brownie za pomocą łyżki. Schłodzić w lodówce przez 30 minut.
  • Bounty Brownie - Przygotowanie krok 4Przygotuj czekoladowy ganache: doprowadź śmietankę do wrzenia w rondelku, a następnie wlej gorącą śmietankę do czekolady i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  • Bounty Brownie - Przygotowanie krok 5Wylej ganache na ciasto kokosowe. Schłodzić w lodówce przez 2 godziny.
  • Bounty Brownie - Przygotowanie krok 6A teraz jest gotowy!

Obserwacje

Jeśli chcesz mieć chrupiącą czekoladę na wierzchu, rozpuść tylko czekoladę i polej nią wierzch ciasta kokosowego przed schłodzeniem przez 2 godziny.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+