Bounty brownie
zagłosuj teraz
Uwielbiasz czekoladę i kokos? Jeszcze bardziej, gdy te dwa smaki są połączone w jednym deserze! Właśnie skończyliśmy brownie Bounty! Spektakularny deser, który sprawi, że wszystkim gościom zakręci się w ustach, gdy tylko znajdzie się na środku stołu! Wyśmienite i rozpływające się w ustach, będziesz mieć coś dla całej rodziny. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować ten deser, korzystając z naszych pisemnych wyjaśnień, zdjęć i filmów :-)
Składniki
8
Na brownie :
Dla kokosowego serca :
Czekoladowy ganache :
Szacowany koszt: 10.27Euros€ (1.28€/porcja)
Materiały
- Tortownica o średnicy 20 cm
- Papier do pieczenia
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania3 h
Gotowania30 min
- Przygotuj brownie: rozpuść czekoladę i masło. Wymieszaj jajka i cukier. Ubij masę do białości, a następnie dodaj mąkę. Wmieszaj masło i czekoladę.
- Wlej ciasto brownie do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wysmarowanym masłem i piecz przez 30 minut w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia.
- Przygotuj kokosowe serce: Wymieszaj mleko skondensowane i kokos, aby uzyskać pastę. Rozprowadź masę na wierzchu brownie za pomocą łyżki. Schłodzić w lodówce przez 30 minut.
- Przygotuj czekoladowy ganache: doprowadź śmietankę do wrzenia w rondelku, a następnie wlej gorącą śmietankę do czekolady i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Wylej ganache na ciasto kokosowe. Schłodzić w lodówce przez 2 godziny.
- A teraz jest gotowy!
Obserwacje
Jeśli chcesz mieć chrupiącą czekoladę na wierzchu, rozpuść tylko czekoladę i polej nią wierzch ciasta kokosowego przed schłodzeniem przez 2 godziny.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!