Rogaliki wyjaśnione krok po kroku

zagłosuj teraz
Przekąski
20 porcji
trudne
4 h 20 m

Czy czujesz zapach tych pysznych rogalików? To nasze domowe rogaliki! Mamy dla Ciebie przepis krok po kroku! W wersji pisemnej ilustrowanej zdjęciami lub w wersji wideo możesz śledzić wszystkie kroki związane z przygotowaniem naszych rogalików, aby Twoja rodzina mogła cieszyć się słodkimi i chrupiącymi śniadaniami!


Składniki

20
Szacowany koszt: 3.21 (0.16€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania4 h
Gotowania20 min


Obserwacje

Masło: do ciasta francuskiego zazwyczaj wybieramy "suche" masło, co oznacza, że topi się ono w wyższej temperaturze niż zwykłe masło. Można je znaleźć pod nazwą "beurre de tourage" lub masła ChNP, takie jak Poitou Charentes.

Czas leżakowania: jest on niezbędny do kontrolowania temperatury masła. Bądź ostrożny: jeśli czas leżakowania jest zbyt krótki, masło może stać się kremowe i "marmurkowe" (nie będzie już pojedynczą warstwą, ale pełne grudek). Jeśli czas będzie zbyt długi, masło zbytnio stwardnieje i będzie się źle rozsmarowywać. Problem będzie ten sam: masło nie będzie już jednolite, a ciasto francuskie będzie się słabo rozwijało.

Zamrażanie: Rogaliki można zamrozić natychmiast po uformowaniu. Następnie wieczorem umieścić je na blasze do pieczenia i pozostawić na noc do rozmrożenia i napuszenia. W ten sposób można je upiec rano i cieszyć się świeżymi, ciepłymi rogalikami.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+