Sałatka z kurczaka i warzyw
vote now
„Moje najlepsze przepisy” serwują dziś sałatkę z kurczaka i warzyw to wdzięczna kompozycja i lekkostrawna potrawa. Można ją podawać na liściach zielonej sałaty przybraną sosem. Jako przystawka wystarczy nawet dla 6 osób.
Składniki:
Około 800 g upieczonego kurczaka2 młode cebule100 g selera1 marchew½ kalafiora½ czerwonej papryki
Sos:
200 ml kwaśnej śmietany175 ml jogurtu2 łyżki soku z cytryny2 łyżki posiekanej natki pietruszki1 łyżka sosu worcesterSól, pieprz i szczypta cukru do smaku
Sposób przygotowania:
Z kurczaka usunąć skórę i kości, a mięso pokroić w plastry.
Młode cebulki pokroić w talarki. Obrany seler i marchew zetrzeć na tarce. Kalafior podzielić na różyczki, włożyć do zimnej posolonej wody na 10 minut i osączyć. Paprykę pokroić w cienkie paski.
Z podanych składników przygotować sos i połączyć z warzywami. Doprawić do smaku. Doprawić z chlebem tostowym lub smażonymi ziemniakami.
Smacznego.
Przepisy kulinarne Betty Skoro tu jesteś, będzie mi miło jak zostawisz ślad po sobie, wyrazisz własne zdanie, opinie na temat moich potraw. Dziękuję za odwiedziny!
Betty gotuje
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!