Fasolka szparagowa z wędzonym boczkiem

zagłosuj teraz
Side dish
4 porcji
łatwe
40 min

Idealny dodatek do mięs i ryb! Do tej pory kupowaliśmy je gotowe, ale szybko zdaliśmy sobie sprawę, że pęczki są naprawdę łatwe do zrobienia! Potrzebujesz tylko dwóch składników: zielonej fasolki i plasterków wędzonego boczku. Co do reszty, pozwolimy Ci postępować zgodnie z poniższymi krokami ↓

Składniki

4

Materiały

  • 16 wykałaczek

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
  • Umyj fasolę, usuń łupiny i gotuj w garnku z wrzącą wodą przez 12-15 minut.
    W międzyczasie namocz wykałaczki w misce z zimną wodą. Zapobiegnie to ich przypaleniu w piekarniku.
  • Przekrój plastry wędzonego boczku na pół (pośrodku, nie wzdłuż).
    Weź 12 fasolek szparagowych i otocz je połową plasterka wędzonego boczku, a następnie zepnij wykałaczką. Powtarzaj czynność aż do wyczerpania składników.
  • Umieść pęczki na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 15 minut w temperaturze 180°C.
    Gotowe!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: