Bele zielonej fasolki i wędzonego boczku

zagłosuj teraz
Side dish
4 porcji
Å‚atwe
40 min

Idealny dodatek do mięs i ryb! Do tej pory kupowaliśmy je gotowe, ale szybko zdaliśmy sobie sprawę, że pęczki są naprawdę łatwe do zrobienia! Potrzebujesz tylko dwóch składników: zielonej fasolki i plasterków wędzonego boczku. Co do reszty, pozwolimy Ci postępować zgodnie z poniższymi krokami ↓


Składniki

4
Szacowany koszt: 2.8 (0.7€/porcja)

Materiały

  • 16 wykaÅ‚aczek

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min

  • Umyj fasolÄ™, usuÅ„ Å‚upiny i gotuj w garnku z wrzÄ…cÄ… wodÄ… przez 12-15 minut.
    W międzyczasie namocz wykałaczki w misce z zimną wodą. Zapobiegnie to ich przypaleniu w piekarniku.
  • Przekrój plastry wÄ™dzonego boczku na pół (poÅ›rodku, nie wzdÅ‚uż).
    Weź 12 fasolek szparagowych i otocz je połową plasterka wędzonego boczku, a następnie zepnij wykałaczką. Powtarzaj czynność aż do wyczerpania składników.
  • Umieść buÅ‚eczki na blasze do pieczenia wyÅ‚ożonej papierem do pieczenia i piecz przez 15 minut w temperaturze 180°C.
    Gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+