Bele zielonej fasolki i wędzonego boczku
zagłosuj teraz
Idealny dodatek do mięs i ryb! Do tej pory kupowaliśmy je gotowe, ale szybko zdaliśmy sobie sprawę, że pęczki są naprawdę łatwe do zrobienia! Potrzebujesz tylko dwóch składników: zielonej fasolki i plasterków wędzonego boczku. Co do reszty, pozwolimy Ci postępować zgodnie z poniższymi krokami ↓
Składniki
4
Szacowany koszt: 2.8Euros€ (0.7€/porcja)
Materiały
- 16 wykałaczek
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
- Umyj fasolę, usuń łupiny i gotuj w garnku z wrzącą wodą przez 12-15 minut.
W międzyczasie namocz wykałaczki w misce z zimną wodą. Zapobiegnie to ich przypaleniu w piekarniku. - Przekrój plastry wędzonego boczku na pół (pośrodku, nie wzdłuż).
Weź 12 fasolek szparagowych i otocz je połową plasterka wędzonego boczku, a następnie zepnij wykałaczką. Powtarzaj czynność aż do wyczerpania składników. - Umieść bułeczki na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 15 minut w temperaturze 180°C.
Gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!