Stefanka serowa na herbatnikach
vote now
SKŁADNIKI:- 125 g masła
- 1/2 kg mielonego białego sera
- 100 g cukru pudru
- ok. 36 sztuk herbatników
- 1 polewa czekoladowa
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
SPOSÓB WYKONANIA:Masło utrzyj mikserem z cukrem pudrem, a następnie dodaj biały ser. Wszystko dobrze ponownie wymieszaj mikserem. Sześć herbatników ułóż wzdłuż deseczki. Przykryj je masą serową i znów herbatnikami. Czynność tę powtarzaj do wyczerpania składników. Pamiętaj, że na wierzchu ciasta powinna znajdować się warstwa herbatników. Ja zużyłam 36 herbatników (6 wzdłuż i 6 wzwyż). Całość przyciśnij drugą deseczką, by obciążyć ciasto i włóż do lodówki na 2 godziny. Schłodzone ciasto polej polewą. Ciasto bardzo szybkie i proste w wykonaniu.
- 1/2 kg mielonego białego sera
- 100 g cukru pudru
- ok. 36 sztuk herbatników
- 1 polewa czekoladowa
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
SPOSÓB WYKONANIA:Masło utrzyj mikserem z cukrem pudrem, a następnie dodaj biały ser. Wszystko dobrze ponownie wymieszaj mikserem. Sześć herbatników ułóż wzdłuż deseczki. Przykryj je masą serową i znów herbatnikami. Czynność tę powtarzaj do wyczerpania składników. Pamiętaj, że na wierzchu ciasta powinna znajdować się warstwa herbatników. Ja zużyłam 36 herbatników (6 wzdłuż i 6 wzwyż). Całość przyciśnij drugą deseczką, by obciążyć ciasto i włóż do lodówki na 2 godziny. Schłodzone ciasto polej polewą. Ciasto bardzo szybkie i proste w wykonaniu.
ŁOWCA SMAKU - przepisy kulinarne
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!