Boczniaki savoy z polentą i serem comté
zagłosuj teraz
Kiedy nadchodzi zimna pogoda, mamy ochotę na gorące, obfite danie. Spróbuj tych Savoy diots z polentą. A dla jeszcze większego smaku i komfortu, oczywiście dodaj trochę sera Comté :-)
Składniki
2
Do ziemniaków Savoy:
Dla polenty :
Materiały
- 1 patelnia lub naczynie żeliwne.
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min
- Podsmaż drobno posiekaną cebulę na oliwie z oliwek na patelni. Odstawić na bok.
- Ponownie użyj patelni i dodaj diots. Smażyć, aż diots będą złotobrązowe, a następnie zdeglasować białym winem.
- Dodaj sos pomidorowy, zioła prowansalskie i wcześniej ugotowaną cebulę, a następnie przykryj. Dusić na małym ogniu przez 30 minut.
- Doprowadź wodę i kostkę bulionową do wrzenia w rondlu. Stopniowo dodawać polentę do wody, stale mieszając do zgęstnienia (3 do 5 minut). Dodać starty ser Comté i dobrze wymieszać.
- A teraz diocie Savoy z polentą i serem Comté są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!