Dioty sabaudzkie z polentą i serem comté

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
50 min

Kiedy nadchodzi zimna pogoda, mamy ochotę na gorące, obfite danie. Spróbuj tych diotów sabaudzkich z polentą. A dla jeszcze większego smaku i komfortu, oczywiście dodaj trochę sera Comté :-)

Składniki

2

Do diotów sabaudzkich:

Do polenty:

Materiały

  • 1 patelnia lub naczynie żeliwne.

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min
  • Dioty Sabaudzkie z polentą i serem Comté - Przygotowanie krok 1Podsmaż drobno posiekaną cebulę na oliwie z oliwek na patelni. Odstaw na bok.
  • Dioty Sabaudzkie z polentą i serem Comté - Przygotowanie krok 2Ponownie użyj patelni i dodaj dioty. Smaż, aż dioty będą złotobrązowe, a następnie zdeglasuj białym winem.
  • Dioty Sabaudzkie z polentą i serem Comté - Przygotowanie krok 3Dodaj sos pomidorowy, zioła prowansalskie i wcześniej ugotowaną cebulę, a następnie przykryj. Dusić na małym ogniu przez 30 minut.
  • Dioty Sabaudzkie z polentą i serem Comté - Przygotowanie krok 4Doprowadź wodę z kostką bulionową do wrzenia w rondlu. Stopniowo dodawaj polentę do wody, stale mieszając, aż zgęstnieje (3 do 5 minut). Dodaj starty ser Comté i dobrze wymieszaj.
  • Dioty Sabaudzkie z polentą i serem Comté - Przygotowanie krok 5A teraz dioty sabaudzkie z polentą i serem Comté są gotowe!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: