Boczniaki savoy z polentą i serem comté

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
50 min

Kiedy nadchodzi zimna pogoda, mamy ochotę na gorące, obfite danie. Spróbuj tych Savoy diots z polentą. A dla jeszcze większego smaku i komfortu, oczywiście dodaj trochę sera Comté :-)


Składniki

2

Do ziemniaków Savoy:

Dla polenty :


Materiały

  • 1 patelnia lub naczynie żeliwne.

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min

  • Boczniaki Savoy z polentą i serem comté - Przygotowanie krok 1Podsmaż drobno posiekaną cebulę na oliwie z oliwek na patelni. Odstawić na bok.
  • Boczniaki Savoy z polentą i serem comté - Przygotowanie krok 2Ponownie użyj patelni i dodaj diots. Smażyć, aż diots będą złotobrązowe, a następnie zdeglasować białym winem.
  • Boczniaki Savoy z polentą i serem comté - Przygotowanie krok 3Dodaj sos pomidorowy, zioła prowansalskie i wcześniej ugotowaną cebulę, a następnie przykryj. Dusić na małym ogniu przez 30 minut.
  • Boczniaki Savoy z polentą i serem comté - Przygotowanie krok 4Doprowadź wodę i kostkę bulionową do wrzenia w rondlu. Stopniowo dodawać polentę do wody, stale mieszając do zgęstnienia (3 do 5 minut). Dodać starty ser Comté i dobrze wymieszać.
  • Boczniaki Savoy z polentą i serem comté - Przygotowanie krok 5A teraz diocie Savoy z polentą i serem Comté są gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+