Dioty sabaudzkie z polentą i serem comté
zagłosuj teraz
Kiedy nadchodzi zimna pogoda, mamy ochotę na gorące, obfite danie. Spróbuj tych diotów sabaudzkich z polentą. A dla jeszcze większego smaku i komfortu, oczywiście dodaj trochę sera Comté :-)
Składniki
2
Do diotów sabaudzkich:
Do polenty:
Materiały
- 1 patelnia lub naczynie żeliwne.
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min
Podsmaż drobno posiekaną cebulę na oliwie z oliwek na patelni. Odstaw na bok.
Ponownie użyj patelni i dodaj dioty. Smaż, aż dioty będą złotobrązowe, a następnie zdeglasuj białym winem.
Dodaj sos pomidorowy, zioła prowansalskie i wcześniej ugotowaną cebulę, a następnie przykryj. Dusić na małym ogniu przez 30 minut.
Doprowadź wodę z kostką bulionową do wrzenia w rondlu. Stopniowo dodawaj polentę do wody, stale mieszając, aż zgęstnieje (3 do 5 minut). Dodaj starty ser Comté i dobrze wymieszaj.
A teraz dioty sabaudzkie z polentą i serem Comté są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!