Flan warzywny - danie dla każdego

zagłosuj teraz
Danie główne
6 porcji
łatwe
40 min

Aby najeść się warzywami bez spędzania godzin w kuchni, wypróbuj nasz warzywny flan! A dla jeszcze szybszej wersji, szczególnie w te wieczory, kiedy jesteśmy zbyt leniwi, aby gotować, użyliśmy mrożonych warzyw. Ten rodzaj "awaryjnego" produktu, który ratuje dzień na kolację ^^ Idealny dodatek do dań mięsnych i rybnych ;-) Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku poniżej ↓ ↓

Składniki

6

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
  • Flan warzywny - danie dla każdego - Przygotowanie krok 1Rozgrzej piekarnik do 180°C.
    Jeśli używasz świeżych warzyw, umyj je, obierz i pokrój na kawałki.
    Jeśli używasz mrożonych warzyw, podsmaż je przez kilka minut na patelni.
  • Flan warzywny - danie dla każdego - Przygotowanie krok 2W dużej misce wymieszaj jajka, śmietanę i mąkę kukurydzianą.
  • Flan warzywny - danie dla każdego - Przygotowanie krok 3Dodaj warzywa, curry, paprykę i sól, a następnie dokładnie wymieszaj.
  • Flan warzywny - danie dla każdego - Przygotowanie krok 4Umieść masę w formie do pieczenia i piecz przez 30 minut w piekarniku w temperaturze 180°C.

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: