Flan warzywny - danie dla każdego
zagłosuj teraz
Aby najeść się warzywami bez spędzania godzin w kuchni, wypróbuj nasz warzywny flan! A dla jeszcze szybszej wersji, szczególnie w te wieczory, kiedy jesteśmy zbyt leniwi, aby gotować, użyliśmy mrożonych warzyw. Ten rodzaj "awaryjnego" produktu, który ratuje dzień na kolację ^^ Idealny dodatek do dań mięsnych i rybnych ;-) Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku poniżej ↓ ↓
Składniki
6
Szacowany koszt: 4.12Euros€ (0.69€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Jeśli używasz świeżych warzyw, umyj je, obierz i pokrój na kawałki.
Jeśli używasz mrożonych warzyw, podsmaż je przez kilka minut na patelni.W dużej misce wymieszaj jajka, śmietanę i mąkę kukurydzianą.
Dodaj warzywa, curry, paprykę i sól, a następnie dokładnie wymieszaj.
Umieść masę w formie do pieczenia i piecz przez 30 minut w piekarniku w temperaturze 180°C.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!