Jak przygotować małże w cydrze?
zagłosuj teraz
Łatwy i aromatyczny, ten przepis ma wszystko! Tutaj łączymy smaki cydru z małżami, tworząc pikantną mieszankę z szalotką i pietruszką. Pozostaje tylko przygotować frytki i pożerać posiłek palcami ;-) Czas przygotowania i gotowania jest wyjaśniony w naszym przepisie na małże w cydrze poniżej ↓
Składniki
4
Szacowany koszt: 7.44Euros€ (1.86€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
- Aby prawidłowo przygotować małże, należy kilkakrotnie opłukać je w czystej wodzie, a następnie odsączyć.
- Podsmaż szalotki na oliwie z oliwek przez kilka minut.
Dodać cydr, śmietanę, pieprz i małże. - Wymieszać, przykryć i gotować na dużym ogniu przez 5 minut.
- Wymieszaj małże, dodaj liście pietruszki i gotuj przez kolejne 5 minut.
Teraz wystarczy już tylko podawać!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!