Jak przygotować małże w cydrze?

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
20 min

Łatwy i aromatyczny, ten przepis ma wszystko! Tutaj łączymy smaki cydru z małżami, tworząc pikantną mieszankę z szalotką i pietruszką. Pozostaje tylko przygotować frytki i pożerać posiłek palcami ;-) Czas przygotowania i gotowania jest wyjaśniony w naszym przepisie na małże w cydrze poniżej ↓


Składniki

4
Szacowany koszt: 7.44 (1.86€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
  • Aby prawidłowo przygotować małże, należy kilkakrotnie opłukać je w czystej wodzie, a następnie odsączyć.
  • Podsmaż szalotki na oliwie z oliwek przez kilka minut.
    Dodać cydr, śmietanę, pieprz i małże.
  • Wymieszać, przykryć i gotować na dużym ogniu przez 5 minut.
  • Wymieszaj małże, dodaj liście pietruszki i gotuj przez kolejne 5 minut.
    Teraz wystarczy już tylko podawać!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+