Kanapka z krewetkami w brioszce (bułka z krewetkami)
zagłosuj teraz
Łatwy, szybki, świeży, pyszny, lekki i bardzo prosty przepis! Jeśli nie lubisz krewetek, możesz zastąpić je czymkolwiek innym. Jest to świetne połączenie sosu majonezowego, świeżości ogórka i ziół oraz słodyczy tostowanego chleba brioche z masłem. Podawaj kanapkę z frytkami i masz kolację godną food trucka! :D
Składniki
4
Sos majonezowy:
Na kanapkę:
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania2 min
Sos:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce i odstaw na bok.Nadzienie:
W innej misce umieść krewetki pokrojone na kawałki + ogórek pokrojony na bardzo małe kawałki + łodygi dwóch posiekanych dymek.Wlej sos i wymieszaj.
Pokrój brioszkę na szerokie kawałki. Lekko naciąć na środku, nie przechodząc do dołu.
Podsmaż boki na patelni z odrobiną masła.
Wypełnij kanapki brioszkami i gotowe! Podawaj z frytkami i smacznego!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!