Kanapka z krewetkami w brioszce (bułka z krewetkami)

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
12 min

Łatwy, szybki, świeży, pyszny, lekki i bardzo prosty przepis! Jeśli nie lubisz krewetek, możesz zastąpić je czymkolwiek innym. Jest to świetne połączenie sosu majonezowego, świeżości ogórka i ziół oraz słodyczy tostowanego chleba brioche z masłem. Podawaj kanapkę z frytkami i masz kolację godną food trucka! :D

Składniki

4

Sos majonezowy:

Na kanapkę:

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania2 min
  • Kanapka z krewetkami w brioszce (bułka z krewetkami) - Przygotowanie krok 1Sos:
    Wymieszaj wszystkie składniki w misce i odstaw na bok.
  • Kanapka z krewetkami w brioszce (bułka z krewetkami) - Przygotowanie krok 2Nadzienie:
    W innej misce umieść krewetki pokrojone na kawałki + ogórek pokrojony na bardzo małe kawałki + łodygi dwóch posiekanych dymek.
  • Kanapka z krewetkami w brioszce (bułka z krewetkami) - Przygotowanie krok 3Wlej sos i wymieszaj.
  • Kanapka z krewetkami w brioszce (bułka z krewetkami) - Przygotowanie krok 4Pokrój brioszkę na szerokie kawałki. Lekko naciąć na środku, nie przechodząc do dołu.
  • Kanapka z krewetkami w brioszce (bułka z krewetkami) - Przygotowanie krok 5Podsmaż boki na patelni z odrobiną masła.
  • Kanapka z krewetkami w brioszce (bułka z krewetkami) - Przygotowanie krok 6Wypełnij kanapki brioszkami i gotowe! Podawaj z frytkami i smacznego!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: