Łatwe paszteciki z tofu na wegetariański posiłek
zagłosuj teraz
Tofu samo w sobie nie jest najlepsze, bądźmy szczerzy! Ale wystarczy wymieszać je z kilkoma magicznymi składnikami i masz gwarancję smacznego, wegetariańskiego posiłku ;-) Tutaj naszym sekretem jest sos pesto! Wystarczy dodać kilka łyżek i trochę zmiksowanego tofu i gotowe. Pozostaje tylko usmażyć wszystko na patelni i smacznego :-D Podawaj z warzywami smażonymi na patelni lub dodaj do burgera i ciesz się tym wegetariańskim posiłkiem!
Składniki
2
Szacowany koszt: 1.04Euros€ (0.52€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min
- Zmiksuj tofu w maszynce do mielenia mięsa.
- Dodaj pozostałe składniki (z wyjątkiem oliwy z oliwek) i ponownie zmiksuj.
- Skosztować i w razie potrzeby dostosować przyprawy.
- Uformować 4 kulki i spłaszczyć na steki.
- Na patelni pokrytej oliwą z oliwek usmażyć steki z tofu na średnim ogniu, obracając po 3-4 minutach (do uzyskania złotobrązowego koloru).
I to wszystko! Smacznego!
Obserwacje
Sos: do steków można dodać sos na talerzu. My lubimy mieszać jogurt z sokiem z cytryny, odrobiną curry, solą i pieprzem :-)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!