Łatwe paszteciki z tofu na wegetariański posiłek

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
15 min

Tofu samo w sobie nie jest najlepsze, bądźmy szczerzy! Ale wystarczy wymieszać je z kilkoma magicznymi składnikami i masz gwarancję smacznego, wegetariańskiego posiłku ;-) Tutaj naszym sekretem jest sos pesto! Wystarczy dodać kilka łyżek i trochę zmiksowanego tofu i gotowe. Pozostaje tylko usmażyć wszystko na patelni i smacznego :-D Podawaj z warzywami smażonymi na patelni lub dodaj do burgera i ciesz się tym wegetariańskim posiłkiem!


Składniki

2
Szacowany koszt: 1.04 (0.52€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min
  • Zmiksuj tofu w maszynce do mielenia mięsa.
  • Dodaj pozostałe składniki (z wyjątkiem oliwy z oliwek) i ponownie zmiksuj.
  • Skosztować i w razie potrzeby dostosować przyprawy.
  • Uformować 4 kulki i spłaszczyć na steki.
  • Na patelni pokrytej oliwą z oliwek usmażyć steki z tofu na średnim ogniu, obracając po 3-4 minutach (do uzyskania złotobrązowego koloru).

    I to wszystko! Smacznego!

Obserwacje

Sos: do steków można dodać sos na talerzu. My lubimy mieszać jogurt z sokiem z cytryny, odrobiną curry, solą i pieprzem :-)



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+