Pad thai z tofu
zagłosuj teraz
Jeśli jesteś fanem kuchni tajskiej, prawdopodobnie znasz Pad Thai :-) Dziś dajemy Ci szansę na zrobienie go w domu, w towarzystwie tofu. Tak, przekonasz się, że tofu wbrew pozorom może być smaczne ;-) Jest łatwy do zrobienia, a my przeprowadzimy Cię krok po kroku przez to kolorowe i pachnące danie, korzystając z poniższych kroków ↓ ↓
Składniki
4
Szacowany koszt: 7.26Euros€ (1.81€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min
- Gotuj makaron ryżowy przez czas wskazany na opakowaniu.
- Przygotować sos: wymieszać cukier, sos sojowy, ocet ryżowy, sok z cytryny i sos rybny.
- Rozgrzać olej na patelni lub w woku. Dodaj pokrojone w kostkę tofu i smaż przez około 5 minut (powinno być złotobrązowe ze wszystkich stron).
- Odłóż tofu na bok i zachowaj olej. Dodaj paprykę pokrojoną w paski i marchewkę pokrojoną w słupki i smaż przez 2 do 3 minut.
- Dodaj posiekany czosnek, dymkę i kiełki fasoli. Smażyć przez 1 do 2 minut.
- Rozłóż warzywa wokół krawędzi i rozbij jajka na środku. Wymieszaj jajka, aby uzyskać jajecznicę.
- Na koniec dodaj ugotowany makaron, grillowane tofu i sos i smaż, aż dobrze się połączą.
- Podawać ze świeżą kolendrą, smażoną cebulą, prażonymi orzeszkami ziemnymi i kawałkiem limonki. Gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!