Pad thai z tofu

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
30 min

Jeśli jesteś fanem kuchni tajskiej, prawdopodobnie znasz Pad Thai :-) Dziś dajemy Ci szansę na zrobienie go w domu, w towarzystwie tofu. Tak, przekonasz się, że tofu wbrew pozorom może być smaczne ;-) Jest łatwy do zrobienia, a my przeprowadzimy Cię krok po kroku przez to kolorowe i pachnące danie, korzystając z poniższych kroków ↓ ↓


Składniki

4
Szacowany koszt: 7.26 (1.81€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min

  • Pad thai z tofu - Przygotowanie krok 1Gotuj makaron ryżowy przez czas wskazany na opakowaniu.
  • Pad thai z tofu - Przygotowanie krok 2Przygotować sos: wymieszać cukier, sos sojowy, ocet ryżowy, sok z cytryny i sos rybny.
  • Pad thai z tofu - Przygotowanie krok 3Rozgrzać olej na patelni lub w woku. Dodaj pokrojone w kostkę tofu i smaż przez około 5 minut (powinno być złotobrązowe ze wszystkich stron).
  • Pad thai z tofu - Przygotowanie krok 4Odłóż tofu na bok i zachowaj olej. Dodaj paprykę pokrojoną w paski i marchewkę pokrojoną w słupki i smaż przez 2 do 3 minut.
  • Pad thai z tofu - Przygotowanie krok 5Dodaj posiekany czosnek, dymkę i kiełki fasoli. Smażyć przez 1 do 2 minut.
  • Pad thai z tofu - Przygotowanie krok 6Rozłóż warzywa wokół krawędzi i rozbij jajka na środku. Wymieszaj jajka, aby uzyskać jajecznicę.
  • Pad thai z tofu - Przygotowanie krok 7Na koniec dodaj ugotowany makaron, grillowane tofu i sos i smaż, aż dobrze się połączą.
  • Pad thai z tofu - Przygotowanie krok 8Podawać ze świeżą kolendrą, smażoną cebulą, prażonymi orzeszkami ziemnymi i kawałkiem limonki. Gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+