Plecione bułki z zielonym pesto
zagłosuj teraz
Domowy przepis, który jest łatwy do wykonania i świetny dla morale :D Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować te plecione bułeczki o smaku zielonego pesto! Wszystko jest wyjaśnione w naszych instrukcjach krok po kroku, zilustrowane zdjęciami i szczegółowo opisane na filmie. Te piękne kreacje będą Ci słodko i pysznie towarzyszyć podczas całego posiłku :-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 1.38Euros€ (0.34€/porcja)
Materiały
- Wałek do ciasta
- Korytko do ugniatania
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania2 h
Gotowania30 min
- Umieść mąkę i sól w robocie kuchennym. Uformuj dołek i umieść w nim pokruszone drożdże (uważaj, aby nie weszły w kontakt z solą). Dodaj parmezan, oliwę z oliwek i wodę i ugniataj przez około 5 minut.
- Uformować kulę i pozostawić na godzinę w temperaturze pokojowej.
- Podzielić ciasto na dwie części. Rozwałkuj ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej, a następnie rozprowadź pesto na całej powierzchni.
- Rozwałkuj ciasto w kulkę i rozciągnij, aby było dłuższe. Przeciąć wzdłuż na pół.
- Skręć obie nitki wzdłuż siebie.
- Zawiń twisty wokół siebie jak ślimaka, a następnie przenieś na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem do pieczenia.
- Pozostaw oba bochenki w temperaturze pokojowej na 30 minut. Posmaruj wierzch bochenków oliwą z oliwek i piecz przez 30 minut w temperaturze 180°C.
- Wszystko gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!