Plecione bułki z zielonym pesto

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
Å‚atwe
2 h 50 m

Domowy przepis, który jest łatwy do wykonania i świetny dla morale :D Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować te plecione bułeczki o smaku zielonego pesto! Wszystko jest wyjaśnione w naszych instrukcjach krok po kroku, zilustrowane zdjęciami i szczegółowo opisane na filmie. Te piękne kreacje będą Ci słodko i pysznie towarzyszyć podczas całego posiłku :-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 1.38 (0.34€/porcja)

Materiały

  • WaÅ‚ek do ciasta
  • Korytko do ugniatania

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania2 h
Gotowania30 min

  • Plecione buÅ‚ki z zielonym pesto - Przygotowanie krok 1Umieść mÄ…kÄ™ i sól w robocie kuchennym. Uformuj doÅ‚ek i umieść w nim pokruszone drożdże (uważaj, aby nie weszÅ‚y w kontakt z solÄ…). Dodaj parmezan, oliwÄ™ z oliwek i wodÄ™ i ugniataj przez okoÅ‚o 5 minut.
  • Plecione buÅ‚ki z zielonym pesto - Przygotowanie krok 2Uformować kulÄ™ i pozostawić na godzinÄ™ w temperaturze pokojowej.
  • Plecione buÅ‚ki z zielonym pesto - Przygotowanie krok 3Podzielić ciasto na dwie części. RozwaÅ‚kuj ciasto na posypanej mÄ…kÄ… powierzchni roboczej, a nastÄ™pnie rozprowadź pesto na caÅ‚ej powierzchni.
  • Plecione buÅ‚ki z zielonym pesto - Przygotowanie krok 4RozwaÅ‚kuj ciasto w kulkÄ™ i rozciÄ…gnij, aby byÅ‚o dÅ‚uższe. Przeciąć wzdÅ‚uż na pół.
  • Plecione buÅ‚ki z zielonym pesto - Przygotowanie krok 5Skręć obie nitki wzdÅ‚uż siebie.
  • Plecione buÅ‚ki z zielonym pesto - Przygotowanie krok 6ZawiÅ„ twisty wokół siebie jak Å›limaka, a nastÄ™pnie przenieÅ› na blachÄ™ do pieczenia wyÅ‚ożonÄ… pergaminem do pieczenia.
  • Plecione buÅ‚ki z zielonym pesto - Przygotowanie krok 7Pozostaw oba bochenki w temperaturze pokojowej na 30 minut. Posmaruj wierzch bochenków oliwÄ… z oliwek i piecz przez 30 minut w temperaturze 180°C.
  • Plecione buÅ‚ki z zielonym pesto - Przygotowanie krok 8Wszystko gotowe!


Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+