Plecione bułki z zielonym pesto

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
2 h 50 m

Domowy przepis, który jest łatwy do wykonania i świetny dla morale :D Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować te plecione bułeczki o smaku zielonego pesto! Wszystko jest wyjaśnione w naszych instrukcjach krok po kroku, zilustrowane zdjęciami i szczegółowo opisane na filmie. Te piękne kreacje będą Ci słodko i pysznie towarzyszyć podczas całego posiłku :-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 1.38 (0.34€/porcja)

Materiały

  • Wałek do ciasta
  • Korytko do ugniatania

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania2 h
Gotowania30 min

  • Plecione bułki z zielonym pesto - Przygotowanie krok 1Umieść mąkę i sól w robocie kuchennym. Uformuj dołek i umieść w nim pokruszone drożdże (uważaj, aby nie weszły w kontakt z solą). Dodaj parmezan, oliwę z oliwek i wodę i ugniataj przez około 5 minut.
  • Plecione bułki z zielonym pesto - Przygotowanie krok 2Uformować kulę i pozostawić na godzinę w temperaturze pokojowej.
  • Plecione bułki z zielonym pesto - Przygotowanie krok 3Podzielić ciasto na dwie części. Rozwałkuj ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej, a następnie rozprowadź pesto na całej powierzchni.
  • Plecione bułki z zielonym pesto - Przygotowanie krok 4Rozwałkuj ciasto w kulkę i rozciągnij, aby było dłuższe. Przeciąć wzdłuż na pół.
  • Plecione bułki z zielonym pesto - Przygotowanie krok 5Skręć obie nitki wzdłuż siebie.
  • Plecione bułki z zielonym pesto - Przygotowanie krok 6Zawiń twisty wokół siebie jak ślimaka, a następnie przenieś na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem do pieczenia.
  • Plecione bułki z zielonym pesto - Przygotowanie krok 7Pozostaw oba bochenki w temperaturze pokojowej na 30 minut. Posmaruj wierzch bochenków oliwą z oliwek i piecz przez 30 minut w temperaturze 180°C.
  • Plecione bułki z zielonym pesto - Przygotowanie krok 8Wszystko gotowe!


Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+