Polędwiczki wieprzowe w panierce, krok po kroku
zagłosuj teraz
Masz dość prezentowania fileta mignon w takiej postaci? Dodaj trochę chrupkości i więcej smaku ;-) Dzięki prostemu ciastu francuskiemu, plasterkom szynki i tartemu serowi, Twój filet mignon będzie wyglądał zupełnie inaczej!
Składniki
6
Szacowany koszt: 10.71Euros€ (1.79€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania35 min
- Rozwinąć ciasto francuskie i odciąć boki, aby zachować je na później. Ułożyć na wierzchu dwa plastry szynki i posypać startym serem.
- Szybko usmaż filet mignon na patelni, aby usmażyć boki.
- Ułożyć na cieście francuskim, doprawić solą i pieprzem i ciasno zwinąć.
- Z resztek ciasta francuskiego uformować ozdobne paski i ułożyć na wierzchu. Posmarować żółtkiem.
- Piec przez 35 minut w temperaturze 180°C.
- A teraz filet mignon en croûte jest gotowy!
Obserwacje
Czas pieczenia: zależy od wielkości fileta mignon. Jeśli jest większy niż nasz, nie wahaj się pozostawić go w piekarniku nieco dłużej.
Przyprawa: Czy jesteś fanem pikantnych przepisów? Nie wahaj się posypać wierzchu ciasta francuskiego chili w proszku lub posmarować filet mignon musztardą.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!