Polędwiczki wieprzowe w panierce, krok po kroku

zagłosuj teraz
Danie główne
6 porcji
łatwe
50 min

Masz dość prezentowania fileta mignon w takiej postaci? Dodaj trochę chrupkości i więcej smaku ;-) Dzięki prostemu ciastu francuskiemu, plasterkom szynki i tartemu serowi, Twój filet mignon będzie wyglądał zupełnie inaczej!


Składniki

6
Szacowany koszt: 10.71 (1.79€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania35 min

  • Polędwiczki wieprzowe w panierce, krok po kroku - Przygotowanie krok 1Rozwinąć ciasto francuskie i odciąć boki, aby zachować je na później. Ułożyć na wierzchu dwa plastry szynki i posypać startym serem.
  • Polędwiczki wieprzowe w panierce, krok po kroku - Przygotowanie krok 2Szybko usmaż filet mignon na patelni, aby usmażyć boki.
  • Polędwiczki wieprzowe w panierce, krok po kroku - Przygotowanie krok 3Ułożyć na cieście francuskim, doprawić solą i pieprzem i ciasno zwinąć.
  • Polędwiczki wieprzowe w panierce, krok po kroku - Przygotowanie krok 4Z resztek ciasta francuskiego uformować ozdobne paski i ułożyć na wierzchu. Posmarować żółtkiem.
  • Polędwiczki wieprzowe w panierce, krok po kroku - Przygotowanie krok 5Piec przez 35 minut w temperaturze 180°C.
  • Polędwiczki wieprzowe w panierce, krok po kroku - Przygotowanie krok 6A teraz filet mignon en croûte jest gotowy!

Obserwacje

Czas pieczenia: zależy od wielkości fileta mignon. Jeśli jest większy niż nasz, nie wahaj się pozostawić go w piekarniku nieco dłużej.

Przyprawa: Czy jesteś fanem pikantnych przepisów? Nie wahaj się posypać wierzchu ciasta francuskiego chili w proszku lub posmarować filet mignon musztardą.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+