Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim, krok po kroku

zagłosuj teraz
Danie główne
6 porcji
łatwe
50 min

Masz dość prezentowania fileta mignon w takiej postaci? Dodaj trochę chrupkości i więcej smaku ;-) Dzięki prostemu ciastu francuskiemu, plasterkom szynki i tartemu serowi, Twój filet mignon będzie wyglądał zupełnie inaczej!

Składniki

6

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania35 min
  • Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim, krok po kroku - Przygotowanie krok 1Rozwinąć ciasto francuskie i odciąć boki, które zachowamy na później. Ułożyć na wierzchu dwa plastry szynki i posypać startym serem.
  • Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim, krok po kroku - Przygotowanie krok 2Szybko usmażyć filet mignon na patelni, aby zrumienić boki.
  • Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim, krok po kroku - Przygotowanie krok 3Ułożyć na cieście francuskim, doprawić solą i pieprzem, a następnie ciasno zwinąć.
  • Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim, krok po kroku - Przygotowanie krok 4Z resztek ciasta francuskiego uformować ozdobne paski i ułożyć na wierzchu. Posmarować żółtkiem.
  • Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim, krok po kroku - Przygotowanie krok 5Piec przez 35 minut w temperaturze 180°C.
  • Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim, krok po kroku - Przygotowanie krok 6A teraz filet mignon w cieście francuskim jest gotowy!

Obserwacje

Czas pieczenia: zależy od wielkości fileta mignon. Jeśli jest większy niż nasz, nie wahaj się pozostawić go w piekarniku nieco dłużej.

Przyprawa: Czy jesteś fanem pikantnych przepisów? Nie wahaj się posypać wierzchu ciasta francuskiego chili w proszku lub posmarować filet mignon musztardą.

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: