Rogaliki z szynką i serem
zagłosuj teraz
Kiedy myślimy o łatwych, ekonomicznych przepisach, które przypominają nam dzieciństwo, trudno nie pomyśleć o rogalikach z szynką i serem! Przepis, którym uwielbialiśmy cieszyć się z naszą rodziną i mieszanką sałat, aby uzyskać prosty, skuteczny posiłek :-D Posiłek zapobiegający marnotrawstwu, aby wykorzystać resztki rogalików śniadaniowych ;-) Krok po kroku, postępuj zgodnie z krokami naszego przepisu wyjaśnionymi na piśmie, na zdjęciach i na wideo tutaj!
Składniki
3
Szacowany koszt: 5.92Euros€ (1.97€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania8 min
Rozgrzej piekarnik do 150°C. Przekrój rogaliki na pół. Posmaruj wnętrze rogalików crème fraîche (około 1 łyżeczki na plasterek).
Przykryj plastry startym serem (około 20 g każdy). Następnie ułóż na wierzchu zwinięty plaster szynki (1 na rogalik).
Zamknij każdy rogalik i umieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp wierzch startym serem.
Umieść rogaliki w piekarniku na 5 minut w temperaturze 150°C, a następnie na 3 minuty w trybie grillowania.
Wszystko gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!