Rogaliki z szynką i serem

zagłosuj teraz
Danie główne
3 porcji
łatwe
18 min

Kiedy myślimy o łatwych, ekonomicznych przepisach, które przypominają nam dzieciństwo, trudno nie pomyśleć o rogalikach z szynką i serem! Przepis, którym uwielbialiśmy cieszyć się z naszą rodziną i mieszanką sałat, aby uzyskać prosty, skuteczny posiłek :-D Posiłek zapobiegający marnotrawstwu, aby wykorzystać resztki rogalików śniadaniowych ;-) Krok po kroku, postępuj zgodnie z krokami naszego przepisu wyjaśnionymi na piśmie, na zdjęciach i na wideo tutaj!

Składniki

3

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania8 min
  • Rogaliki z szynką i serem - Przygotowanie krok 1Rozgrzej piekarnik do 150°C. Przekrój rogaliki na pół. Posmaruj wnętrze rogalików crème fraîche (około 1 łyżeczki na plasterek).
  • Rogaliki z szynką i serem - Przygotowanie krok 2Przykryj plastry startym serem (około 20 g każdy). Następnie ułóż na wierzchu zwinięty plaster szynki (1 na rogalik).
  • Rogaliki z szynką i serem - Przygotowanie krok 3Zamknij każdy rogalik i umieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp wierzch startym serem.
  • Rogaliki z szynką i serem - Przygotowanie krok 4Umieść rogaliki w piekarniku na 5 minut w temperaturze 150°C, a następnie na 3 minuty w trybie grillowania.
  • Rogaliki z szynką i serem - Przygotowanie krok 5Wszystko gotowe!

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: