Spaghetti z carbonarą z bakłażana

zagłosuj teraz
Danie główne
3 porcji
łatwe
50 min

Wszyscy wiemy, że carbonara to pyszny dodatek do dań z makaronem. Tym razem proponujemy wersję z mięsem mielonym i bakłażanem, która jest bardzo bogata i kremowa! Jedną rzeczą, o której nie należy zapominać, jest to, że oryginalny przepis na carbonarę jest przygotowywany z jajkiem, a nie ze śmietaną, ale my lubimy robić to ze śmietaną :)

Składniki

3

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min
  • Posiekaj czosnek, cebulę i czerwoną paprykę i podsmaż je na oleju na średnim ogniu.
  • Dodaj pokrojonego w kostkę bakłażana, dopraw solą i pieprzem i gotuj przez 15 minut do miękkości.
  • Dodaj mięso i gotuj przez kolejne 10 minut.
    Na koniec dodaj śmietanę i gotuj przez 5 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Odstaw na bok.
  • Gotuj spaghetti przez 10 minut (lub zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu).
    Podawaj makaron na talerzu, następnie sos, odrobinę posiekanej natki pietruszki i skrop oliwą z oliwek. I gotowe!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: