Spaghetti z carbonarą z bakłażana
zagłosuj teraz
Wszyscy wiemy, że carbonara to pyszny dodatek do dań z makaronem. Tym razem proponujemy wersję z mięsem mielonym i bakłażanem, która jest bardzo bogata i kremowa! Jedną rzeczą, o której nie należy zapominać, jest to, że oryginalny przepis na carbonarę jest przygotowywany z jajkiem, a nie ze śmietaną, ale my lubimy robić to ze śmietaną :)
Składniki
3
Szacowany koszt: 3.83Euros€ (1.28€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min
- Posiekaj czosnek, cebulę i czerwoną paprykę i podsmaż je na oleju na średnim ogniu.
- Dodaj pokrojonego w kostkę bakłażana, dopraw solą i pieprzem i gotuj przez 15 minut do miękkości.
- Dodaj mięso i gotuj przez kolejne 10 minut.
Na koniec dodaj śmietanę i gotuj przez 5 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Odstaw na bok. - Gotuj spaghetti przez 10 minut (lub zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu).
Podawaj makaron na talerzu, następnie sos, odrobinę posiekanej natki pietruszki i skrop oliwą z oliwek. I gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!