Zupa krem z dyni piżmowej

zagłosuj teraz
Danie główne
3 porcji
łatwe
45 min

Sezon na dynie nadszedł! Dynia, butternut... Jak je przygotować? Oto prosty przepis idealny na jesień/zimę: velouté! Wystarczy gotować składniki przez kilka minut przed zmiksowaniem. Proste, prawda? Postępuj zgodnie z naszym przepisem krok po kroku i ciesz się smakiem!


Składniki

3
Szacowany koszt: 1.45 (0.48€/porcja)

Materiały


Otrzymuj codzienne menu
Aby otrzymać menu dnia od Petitchef PL i nasze nowe smakołyki, wpisz swój e-mail

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania25 min


Obserwacje

Dodatki: do velouté można dodać inne warzywa, takie jak por lub marchew. Można również dodać przyprawy, takie jak gałka muszkatołowa.

Wersja bez laktozy: zastąp klasyczną płynną śmietanę śmietanką sojową, kokosową lub migdałową!



Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+