Ekspresowe tarty

zagłosuj teraz
Desser
6 porcji
łatwe
1 min

Czy chciałbyś zrobić tartaletkę w zaledwie 15 sekund? W Ptitchef podjęliśmy to wyzwanie! Wszystko czego potrzebujesz to bretony, bita śmietana i wybrane owoce! Wystarczy spryskać biszkopt, położyć na nim owoce i voilà!


Składniki

6

Przygotowanie


  • Ekspresowe tarty - Przygotowanie krok 1Ułóż bitą śmietanę na palecie breton.
  • Ekspresowe tarty - Przygotowanie krok 2Dodaj owoce na wierzch.
  • Ekspresowe tarty - Przygotowanie krok 3I presto, minutowe tarty są gotowe!

Obserwacje

Inne owoce: Jeśli zdecydujesz się na większe owoce, takie jak borówki lub maliny (których nie trzeba kroić, można je ułożyć tak, jak są), pamiętaj, aby pokroić je tuż przed i odłożyć na bok w misce.

Domowa b ita śmietana: Jeśli chodzi o bitą śmietanę, jeśli chcesz pójść drogą "domowej roboty", nic nie stoi na przeszkodzie, aby zrobić własną bitą śmietanę i przechowywać ją w rękawie cukierniczym lub puszce z rozpylaczem.

Przechowywanie: Ten mały deser powinien być zjedzony od razu! I tak, nawet jeśli przechowujesz go w lodówce, chantilly może się nagrzać i rozprzestrzenić jak naleśnik na twoich bretonach, co byłoby prawdziwą szkodą!



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+