Ekspresowe tarty
Czy chciałbyś zrobić tartaletkę w zaledwie 15 sekund? W Ptitchef podjęliśmy to wyzwanie! Wszystko czego potrzebujesz to bretony, bita śmietana i wybrane owoce! Wystarczy spryskać biszkopt, położyć na nim owoce i voilà!
Składniki
Przygotowanie
- Ułóż bitą śmietanę na palecie breton.
- Dodaj owoce na wierzch.
- I presto, minutowe tarty są gotowe!
Obserwacje
Inne owoce: Jeśli zdecydujesz się na większe owoce, takie jak borówki lub maliny (których nie trzeba kroić, można je ułożyć tak, jak są), pamiętaj, aby pokroić je tuż przed i odłożyć na bok w misce.
Domowa b ita śmietana: Jeśli chodzi o bitą śmietanę, jeśli chcesz pójść drogą "domowej roboty", nic nie stoi na przeszkodzie, aby zrobić własną bitą śmietanę i przechowywać ją w rękawie cukierniczym lub puszce z rozpylaczem.
Przechowywanie: Ten mały deser powinien być zjedzony od razu! I tak, nawet jeśli przechowujesz go w lodówce, chantilly może się nagrzać i rozprzestrzenić jak naleśnik na twoich bretonach, co byłoby prawdziwą szkodą!