Sernik bez pieczenia z herbatnikami speculoos

zagłosuj teraz
Desser
12 porcji
łatwe
1 h 25 m

Masz przyjaciół i nie wiesz, co przygotować na deser? Oto przepis, który jest gwarantowany bez pieczenia i który można nawet przygotować z niewielkim wyprzedzeniem, dzięki czemu można się zorganizować bez spędzania godzin w kuchni. Tutaj pyszność ciasteczek speculoos zachwyci kubki smakowe gości w prezentacji pojedynczych serników. Przekonaj się sam dzięki naszym szczegółowym wyjaśnieniom poniżej!

Składniki

12

Dekoracja :

Materiały

  • 1 mikser elektryczny
  • foremki na muffinki
  • forma do muffinek
  • Rozdrabniacz (opcjonalnie)

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania1 h 10 m
  • Sernik bez pieczenia z herbatnikami speculoos - Przygotowanie krok 1Umieść speculoos i roztopione masło w rozdrabniaczu. Dobrze zmiksuj.
  • Sernik bez pieczenia z herbatnikami speculoos - Przygotowanie krok 2Nałóż około łyżki tego mieszanki do foremek na muffinki umieszczonych w formie do muffinek. Docisnij łyżeczką. Włóż foremki do lodówki na 15 minut.
  • Sernik bez pieczenia z herbatnikami speculoos - Przygotowanie krok 3Umieść serek śmietankowy, mascarpone, dobrze schłodzoną śmietanę, cukier puder i pastę speculoos w dużej misce i dobrze wymieszaj mikserem elektrycznym.
  • Sernik bez pieczenia z herbatnikami speculoos - Przygotowanie krok 4Nałóż masę sernikową do foremek i wygładź wierzch, aby wypełnić foremki po brzegi.
  • Sernik bez pieczenia z herbatnikami speculoos - Przygotowanie krok 5Włóż serniki do zamrażarki na co najmniej 1 godzinę.
  • Sernik bez pieczenia z herbatnikami speculoos - Przygotowanie krok 6Wyjmij serniki z formy. Rozpuść pastę do smarowania w kuchence mikrofalowej, aby stała się płynna, a następnie wylej trochę na wierzch serników.
  • Sernik bez pieczenia z herbatnikami speculoos - Przygotowanie krok 7Posyp okruszkami speculoos i wbij połówkę speculoos w sernik. I oto, twoje serniki są gotowe do spożycia!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: