Szybkie i łatwe tiramisu malinowe
zagłosuj teraz
Aby uzyskać rozpływający się w ustach, wyśmienity, owocowy deser, wypróbuj nasze malinowe tiramisu. To łatwy przepis z lekkim wykończeniem. Idealny do przygotowania na zakończenie dużego rodzinnego posiłku. Ten przepis bez pieczenia jest wyjaśniony krok po kroku w naszych szczegółowych objaśnieniach i filmie. Nie zapomnij o lekko prażonych migdałach, które dopełnią całości. Gwarantujemy, że zrobią one różnicę ;-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 12.04Euros€ (1.5€/porcja)
Materiały
- Duże naczynie 30x20cm
Przygotowanie
- Wymieszaj syrop malinowy z wodą i zanurz biszkopt twarzą w dół na kilka sekund.
- Ułóż namoczone biszkopty na dnie naczynia.
- Oddziel białka od żółtek. Zmiksuj żółtka z cukrem na kremową masę. Dodaj mascarpone i dobrze wymieszaj.
- Ubij białka na sztywno i delikatnie dodaj do masy mascarpone.
- Połowę masy wyłożyć na nasączone paluszki biszkoptowe, a następnie ułożyć połowę malin na wierzchu kremu.
- Ułóż kolejną warstwę namoczonych herbatników, a następnie wylej na nie resztę kremu i dobrze rozprowadź.
- Posyp krem prażonymi migdałami w płatkach, a następnie ułóż pozostałe maliny na wierzchu tiramisu. Schłodzić przez co najmniej 4 godziny.
- Malinowe tiramisu jest już gotowe!
Obserwacje
W przypadku tiramisu bez jajek: zastąp 2 jajka 20 cl pojedynczej śmietanki 30% i ubijaj ją z mascarpone, aż powstanie bita śmietana.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!