Verrines z puddingu chia z mlekiem kokosowym, malinami i granolą
zagłosuj teraz
Jak zrobić pudding chia? Bardzo prosto, mieszając nasiona chia z mlekiem roślinnym ;-) A jako bonus, używamy tego puddingu do zrobienia deseru, który jest chrupiący, rozpływający się i owocowy w tym samym czasie! Dodatek granoli i zmiksowanych malin pomógł nam to osiągnąć. Pozostawiamy Ci więc możliwość samodzielnego delektowania się puddingiem, postępując zgodnie z poniższymi krokami ↓
Składniki
2
Szacowany koszt: 3.21Euros€ (1.61€/porcja)
Materiały
- 1 mikser
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania1 h
- Wymieszaj mleko kokosowe, nasiona chia i 1 łyżkę syropu z agawy w misce. Przykryć i odstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Ten czas pozwoli nasionom chia napęcznieć.
- Zmiksuj maliny z 1 łyżką syropu z agawy. Dodaj trochę więcej, jeśli mieszanka jest nadal zbyt kwaśna. W Ptitchef lubimy te smaki takimi, jakie są :-D
- Sposób przygotowania: umieść 50 g granoli na dnie szklanki. Na wierzch wsyp pudding chia, upewniając się, że przylega on do ścianek szklanki, tworząc szczelną warstwę. Na koniec wlej zmiksowane maliny.
Powtórz czynność dla drugiego verrine.
I voilà, twoje verrines są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!