Verrines z puddingu chia z mlekiem kokosowym, malinami i granolą

zagłosuj teraz
Desser
2 porcji
łatwe
1 h 5 m

Jak zrobić pudding chia? Bardzo prosto, mieszając nasiona chia z mlekiem roślinnym ;-) A jako bonus, używamy tego puddingu do zrobienia deseru, który jest chrupiący, rozpływający się i owocowy w tym samym czasie! Dodatek granoli i zmiksowanych malin pomógł nam to osiągnąć. Pozostawiamy Ci więc możliwość samodzielnego delektowania się puddingiem, postępując zgodnie z poniższymi krokami ↓


Składniki

2
Szacowany koszt: 3.21 (1.61€/porcja)

Materiały

  • 1 mikser

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania1 h

  • Wymieszaj mleko kokosowe, nasiona chia i 1 łyżkę syropu z agawy w misce. Przykryć i odstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Ten czas pozwoli nasionom chia napęcznieć.
  • Zmiksuj maliny z 1 łyżką syropu z agawy. Dodaj trochę więcej, jeśli mieszanka jest nadal zbyt kwaśna. W Ptitchef lubimy te smaki takimi, jakie są :-D
  • Sposób przygotowania: umieść 50 g granoli na dnie szklanki. Na wierzch wsyp pudding chia, upewniając się, że przylega on do ścianek szklanki, tworząc szczelną warstwę. Na koniec wlej zmiksowane maliny.
    Powtórz czynność dla drugiego verrine.
    I voilà, twoje verrines są gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+