Risotto z komosą ryżową i grzybami
zagłosuj teraz
Zastępujemy ryż do risotto komosą ryżową! Jest to okazja do urozmaicenia zbóż w posiłkach przy jednoczesnym zachowaniu ich zbilansowania. Oprócz tego, że ten przepis jest wegetariański (bez mięsa zwierzęcego), jest również wegański (bez produktów pochodzenia zwierzęcego). Śmietana, zwykle wytwarzana z mleka krowiego, została zastąpiona śmietaną sojową (roślinną alternatywą). Dodaj kilka pieczarek do tego dania, a Twoi goście będą zachwyceni ;-)
Składniki
3
Szacowany koszt: 3.04Euros€ (1.01€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania45 min
- W rondlu podsmaż posiekaną cebulę na rozgrzanej oliwie z oliwek. Następnie dodać pokrojone grzyby i dusić przez kilka minut.
- Następnie dodać quinoas i szybko podsmażyć.
- Przykryć wodą, dodać kostkę rosołową i gotować na średnim ogniu przez 40 minut, od czasu do czasu mieszając.
- Gdy komosa ryżowa wchłonie całą wodę, dodać śmietankę sojową i dobrze wymieszać. Pozostawić na wolnym ogniu przez 5 minut, aż risotto uzyska pożądaną konsystencję.
- A teraz risotto z grzybami i komosą ryżową jest gotowe!
Obserwacje
Komosa ryżowa: możesz użyć tylko czerwonej lub białej komosy ryżowej lub wybrać mieszankę komosy ryżowej.
Śmietana sojowa: jeśli spożywasz produkty mleczne, możesz użyć tradycyjnej płynnej śmietany.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!