Brioche butchy - brioche bez masła

zagłosuj teraz
Przekąski
8 porcji
średnie
4 h 40 m

Dzięki tej brioszce Twoje śniadanie będzie jak w siódmym niebie! Miękkie, kruche, pyszne i ... bez masła! Szczególną cechą tego cudeńka z Niemiec jest to, że tradycyjne masło zostało zastąpione śmietaną :-) Dzięki naszym pisemnym i wideo objaśnieniom, łatwo jest odtworzyć ten przepis w domu. Nie zapomnij uformować małych kulek z ciasta, aby każdy mógł łatwo wziąć swoją porcję :-)


Składniki

8

Do złocenia:

Szacowany koszt: 1.26 (0.16€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania4 h
Gotowania20 min


Obserwacje

Uważaj, aby drożdże nie weszły w kontakt z solą.

Można zastąpić 12 g świeżych drożdży saszetką suszonych drożdży: przed dodaniem ich do ciasta należy je ponownie uwodnić, rozcieńczając je w niewielkiej ilości ciepłego mleka.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+