New york roll maison express, tania wersja viennoiserie, która jest modna we francji
Wymyśliliśmy wiedeńskie ciasto, które jest idealnym połączeniem amerykańskiego i francuskiego! Te wyjątkowo chrupiące bułeczki New York Rolls zagwarantują Ci najbardziej rozkoszną degustację. W menu: podstawa z ciasta croissant w kształcie koła, wypełniona kremem waniliowym i zwieńczona roztopioną czekoladą i pokruszonymi orzechami laskowymi... Wystarczy powiedzieć, że brakuje nam słów w obliczu takiego cuda! Chcesz spróbować? Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku poniżej
Składniki
Krem waniliowy :
Złocenie :
Dekoracja :
Materiały
- 1 woreczek do ciasta
- 1 trzepaczka
- 1 szpatułka
- 2 okrągłe, żaroodporne foremki do ciastek o średnicy 10 cm
- 1 naczynie do zapiekania
- papier do pieczenia
- 1 pędzel do ciasta
- pałeczki
Przygotowanie
- Przygotować krem do ciasta:
Jajko wymieszać z połową cukru i mąką kukurydzianą. - Doprowadź mleko, drugą połowę cukru i wanilię do wrzenia w rondelku.
- Wlej połowę mieszanki mleka do mieszanki jajek + cukru + mąki kukurydzianej, dobrze wymieszaj, a następnie wlej do rondla i ponownie podgrzej.
- Mieszać do wrzenia i gotować przez kolejne 2 minuty, stale mieszając.
- Zdjąć z ognia i dodać pokrojone na małe kawałki masło. Dobrze wymieszać i przefiltrować "na styk", aby zapobiec tworzeniu się skórki. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
- W międzyczasie rozwałkować ciasto na rogaliki i wyciąć 3 duże paski. Przetnij trzeci pasek na 2 części. Zwiń 1 duży pasek na siebie i kontynuuj zwijanie z połową paska.
- Po uformowaniu spirali uformuj drugą. Umieść obie na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia.
- Posmarować ubitym jajkiem i posypać brązowym cukrem. Umieść natłuszczone foremki do ciastek wokół spirali. Przykryć naczyniem do zapiekania.
- Piec w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 25 minut. Przełożyć krem do rękawa cukierniczego.
- Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Nakłuć bułkę dwa razy na krawędzi bagietką i polać kremem.
- Rozpuść trochę czekolady i udekoruj kawałek bułki, zakrywając dwa otwory. Posyp pokruszonymi orzechami laskowymi. Powtórzyć z drugą bułką.
- Nowojorskie bułeczki są już gotowe!
Obserwacje
Jak udekorować moją nowojorską rolkę?
Możesz dodać czekoladę i pokruszone orzechy laskowe, tak jak my. Zalecamy prażenie orzechów laskowych przez 10 minut w temperaturze 200°C, aby uzyskać maksymalny smak. Możesz również udekorować je pastą czekoladową - na naszej stronie znajdziesz mnóstwo pysznych przepisów, w tym na pasty o smaku Kinder Bueno, kawowe pasty czekoladowe i pasty Nutella. Jeśli jesteś fanem, możesz również dodać karmel z solonego masła. Możesz dodać swoje ulubione dodatki, takie jak popcorn, migdały, pistacje, kawałki czekolady itp.
Jak wypełnić New York Roll?
Możesz polać ją bitą śmietaną lub, tak jak my, kremem budyniowym. Możesz przygotować krem o innym smaku, na przykład pistacjowym lub czekoladowym.
Czy można zrobić New York Rolls z tradycyjnego ciasta francuskiego?
Tak, ale czas pieczenia będzie dłuższy. Zalecamy użycie ciasta croissant lub ciasta francuskiego. Można je łatwo znaleźć w supermarketach obok ciasta francuskiego i kruchego.
Czy z jednej foremki ciasta croissant można upiec więcej bułeczek nowojorskich?
Jeśli masz 4 okręgi, możesz po prostu przeciąć rolkę ciasta croissant na 4 części i użyć już uformowanych bułeczek. Zwróć uwagę na czas gotowania, który będzie krótszy.
Czy New York Rolls można zamrozić?
Bułeczki można zamrażać w stanie surowym lub po ugotowaniu. Można również zamrozić krem. Zalecamy udekorowanie bułeczek New York Rolls po ich rozmrożeniu.