Chleb zawijany z dżemem
zagłosuj teraz
Słodkie małe wrapy na przekąskę lub deser ;-) Oczywiście udekoruj według własnego uznania!
Składniki
4
Szacowany koszt: 1.17Euros€ (0.29€/porcja)
Materiały
- Wałek do ciasta
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania7 min
- Odetnij skórki z kromek chleba kanapkowego. Spłaszcz je za pomocą wałka do ciasta, dobrze dociskając.
- Posmaruj kromkę dżemem, a następnie ciasno zwiń.
- Wymieszać jajko, mleko i cukier. Zanurz każdy zwinięty plasterek w mieszance.
- Zrumienić z każdej strony na maśle na gorącej patelni.
- Posyp cukrem i voila! Twoje kanapki są gotowe!
Obserwacje
Polewa: dżem, smarowidło, miód, możesz dodać do wrapów co tylko chcesz! Możliwe są nawet wersje pikantne, na przykład z serem i szynką.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!