Chleb zawijany z dżemem

zagłosuj teraz
Desser
4 porcji
łatwe
17 min

Słodkie małe wrapy na przekąskę lub deser ;-) Oczywiście udekoruj według własnego uznania!


Składniki

4
Szacowany koszt: 1.17 (0.29€/porcja)

Materiały

  • Wałek do ciasta

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania7 min

  • Chleb zawijany z dżemem - Przygotowanie krok 1Odetnij skórki z kromek chleba kanapkowego. Spłaszcz je za pomocą wałka do ciasta, dobrze dociskając.
  • Chleb zawijany z dżemem - Przygotowanie krok 2Posmaruj kromkę dżemem, a następnie ciasno zwiń.
  • Chleb zawijany z dżemem - Przygotowanie krok 3Wymieszać jajko, mleko i cukier. Zanurz każdy zwinięty plasterek w mieszance.
  • Chleb zawijany z dżemem - Przygotowanie krok 4Zrumienić z każdej strony na maśle na gorącej patelni.
  • Chleb zawijany z dżemem - Przygotowanie krok 5Posyp cukrem i voila! Twoje kanapki są gotowe!

Obserwacje

Polewa: dżem, smarowidło, miód, możesz dodać do wrapów co tylko chcesz! Możliwe są nawet wersje pikantne, na przykład z serem i szynką.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+