Pasztet z marynowanych małży

zagłosuj teraz
Przekąska
20 porcji
łatwe
5 min

Zawsze mówimy o tym, jak przydatne są konserwy. Tym razem użyjemy puszki marynowanych małży, które wymieszamy z serkiem śmietankowym, aby przygotować super-hiper-ekstra-szybką i bardzo oryginalną przystawkę. Zaskoczysz swoich gości w porze aperitifu! :) Ten pasztet z małży jest pyszny zarówno pod względem konsystencji, jak i smaku. Idealny jako pasta do chleba tostowego lub dip do paluszków warzywnych, postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami poniżej!


Składniki

20

Materiały

  • 1 rozdrabniacz / mikser

Przygotowanie

  • Umieścić odsączone małże i serek śmietankowy w pojemniku miksującym. Dodać około połowy marynowanego oleju, aby uzyskać kremową konsystencję.
  • Wymieszać do uzyskania kremowej pasty.
  • Podawać w małej miseczce z grzankami do smarowania lub z frytkami lub crudités do maczania. I to wszystko!

Obserwacje

Ser Philadpehia można zastąpić małymi serami.



Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+