Fagottini z wędzonym łososiem i kozim serem
Nie ma wątpliwości, że przepisy na pierogi z ciasta francuskiego są często najsmaczniejsze. Dziś pokażemy, jak przygotować proste pierożki z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem i świeżym kozim serem: idealne połączenie na smaczną przystawkę (lub aperitif, jeśli wolisz). Postępuj zgodnie z przepisem krok po kroku, aby przygotować te przepyszne pierożki z ciasta francuskiego w domu!
Składniki
Materiały
- Leccarda
- miska
- pędzel do gotowania
- papier do pieczenia
Przygotowanie
Pokrój rolkę ciasta francuskiego na 4 części. Następnie ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pokrój łososia na kawałki, a następnie wymieszaj ze świeżym kozim serem. Dodaj sól i pieprz. Dobrze wymieszaj.
Rozłóż masę na 4 kawałkach ciasta francuskiego.
Złóż rogi w kierunku środka (zobacz samouczek wideo na dole strony).
Piec przez 25 minut w temperaturze 180°C.
Pierogi z wędzonym łososiem i kozim serem są gotowe!
Obserwacje
Jak długo można przechowywać pierożki z ciasta francuskiego z łososiem?
Jeden dzień w lodówce w pojemniku, aby uniknąć zbytniego zawilgocenia w lodówce. Przed podaniem należy je szybko upiec w piekarniku.
Czego mogę użyć zamiast świeżego koziego sera?
Wystarczy dowolny serek do smarowania (np. philadelphia).
Czego mogę użyć zamiast łososia?
W wersji wegetariańskiej zalecamy użycie smażonej cukinii. W przeciwnym razie można użyć gotowanej szynki, prosciutto crudo lub speck.
Czy do przygotowania pierogów mogę użyć okrągłego ciasta francuskiego?
Można również użyć okrągłego ciasta francuskiego i przyciąć brzegi, aby utworzyć kwadrat.