Fagottini z wędzonym łososiem i kozim serem

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
35 min

Nie ma wątpliwości, że przepisy na pierogi z ciasta francuskiego są często najsmaczniejsze. Dziś pokażemy, jak przygotować proste pierożki z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem i świeżym kozim serem: idealne połączenie na smaczną przystawkę (lub aperitif, jeśli wolisz). Postępuj zgodnie z przepisem krok po kroku, aby przygotować te przepyszne pierożki z ciasta francuskiego w domu!


Składniki

4
Szacowany koszt: 7.95 (1.99€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min


Obserwacje

Jak długo można przechowywać pierożki z ciasta francuskiego z łososiem?
Jeden dzień w lodówce w pojemniku, aby uniknąć zbytniego zawilgocenia w lodówce. Przed podaniem należy je szybko upiec w piekarniku.

Czego mogę użyć zamiast świeżego koziego sera?
Wystarczy dowolny serek do smarowania (np. philadelphia).

Czego mogę użyć zamiast łososia?
W wersji wegetariańskiej zalecamy użycie smażonej cukinii. W przeciwnym razie można użyć gotowanej szynki, prosciutto crudo lub speck.


Czy do przygotowania pierogów mogę użyć okrągłego ciasta francuskiego?
Można również użyć okrągłego ciasta francuskiego i przyciąć brzegi, aby utworzyć kwadrat.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+