Jajka mimosa (łatwe i szybkie)
zagłosuj teraz

Cała rodzina uwielbia jajka mimosa! Szybkie i łatwe w przygotowaniu, są świetną alternatywą dla klasycznego jajka na twardo. Jako przystawkę można je podawać na przykład z sałatką z roszponki, ale świetnie sprawdzą się również jako aperitif! Świeży, wyrafinowany przepis z zaledwie 3 składników :-) Poniżej przedstawiamy nasze proste wyjaśnienia ↓
Składniki
4
Szacowany koszt: 2.38Euros€ (0.6€/porcja)
Materiały
- Torebka do dekoracji
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
Gotuj jajka we wrzącej wodzie przez 10 minut. Pozostaw je do ostygnięcia, obierz ze skorupek i pokrój na 2 części. Zbierz wszystkie żółtka i odłóż 1 na bok.
Do pozostałych 7 ugotowanych żółtek dodać majonez i wymieszać widelcem, aby dobrze rozgnieść żółtka. Następnie dodać posiekany szczypiorek i dobrze wymieszać.
Następnie dodaj posiekany szczypiorek i dobrze wymieszaj. Za pomocą torebki do dekoracji napełnij połówki białek tą mieszanką.
Zetrzyj na tarce lub pokrusz żółtko jajka, aby uzyskać efekt mimozy. I voilà, jajka mimozy są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!