Miękkie i pikantne babeczki z chorizo

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
9 porcji
łatwe
30 min

Te muffinki z chorizo są idealne, aby dodać odrobinę pikanterii do aperitifu lub pikniku! Miękkie i pysznie pikantne, łączą w sobie rozpływającą się w ustach teksturę ciasta z pikantnym smakiem chorizo. Co więcej, ich przygotowanie jest dziecinnie proste: w zaledwie kilka minut są gotowe do włożenia do piekarnika :) Stanowią również świetną przystawkę z małą zieloną sałatą! Postępuj zgodnie z poniższymi krokami przygotowania:


Składniki

9
Szacowany koszt: 1.84 (0.2€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min

Obserwacje

Jak przechowywać muffinki z chorizo?
Można je przechowywać przez 3 dni w szczelnym pojemniku w lodówce.

Czy mogę zamrozić muffinki z chorizo?
Tak, możesz je zamrozić bez żadnego problemu!

Czy muffinki z chorizo można jeść na ciepło czy na zimno?
Można je jeść na ciepło lub na zimno, ale my wolimy na ciepło :-)

Czy muszę gotować chorizo?
Możesz, jeśli chcesz.
* Niektóre chorizo wymagają gotowania. Dowiedz się, jaki rodzaj chorizo kupiłeś i smaż go przez kilka minut, jeśli to konieczne.

Czym mogę zastąpić chorizo?
Można je zastąpić tym samym rodzajem pikantnej wędliny!



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+