Miękkie i pikantne babeczki z chorizo

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
9 porcji
łatwe
30 min

Te muffinki z chorizo są idealne, aby dodać odrobinę pikanterii do aperitifu lub pikniku! Miękkie i pysznie pikantne, łączą w sobie rozpływającą się w ustach teksturę ciasta z pikantnym smakiem chorizo. Co więcej, ich przygotowanie jest dziecinnie proste: w zaledwie kilka minut są gotowe do włożenia do piekarnika :) Stanowią również świetną przystawkę z małą zieloną sałatą! Postępuj zgodnie z poniższymi krokami przygotowania:


Składniki

9
Szacowany koszt: 1.84 (0.2€/porcja)

Materiały

  • Forma do muffinów / kokilki
  • Duża miska / salaterka
  • Trzepaczka
  • Maryse
  • Łyżka do zupy

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
  • Miękkie i pikantne babeczki z chorizo - Przygotowanie krok 1Zacznij od usunięcia skóry z chorizo, a następnie pokrój na małe kawałki.
    *Jeśli chcesz, możesz smażyć je przez kilka minut!
  • Miękkie i pikantne babeczki z chorizo - Przygotowanie krok 2Umieść mąkę, proszek do pieczenia, sól (niewielką ilość) i pieprz w dużej misce.
  • Miękkie i pikantne babeczki z chorizo - Przygotowanie krok 3Dodaj koncentrat pomidorowy, mleko, oliwę z oliwek i jajka. Dobrze wymieszać.
  • Miękkie i pikantne babeczki z chorizo - Przygotowanie krok 4Dodaj starty ser i kawałki chorizo i wymieszaj za pomocą miksera.
  • Miękkie i pikantne babeczki z chorizo - Przygotowanie krok 5Wlej ciasto do natłuszczonej formy na muffiny, używając łyżki stołowej, aby równomiernie rozprowadzić kawałki chorizo w każdej formie.
  • Miękkie i pikantne babeczki z chorizo - Przygotowanie krok 6Piec przez 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
  • Miękkie i pikantne babeczki z chorizo - Przygotowanie krok 7Odwróć ostrożnie i gotowe!

Obserwacje

Jak przechowywać muffinki z chorizo?
Można je przechowywać przez 3 dni w szczelnym pojemniku w lodówce.

Czy mogę zamrozić muffinki z chorizo?
Tak, możesz je zamrozić bez żadnego problemu!

Czy muffinki z chorizo można jeść na ciepło czy na zimno?
Można je jeść na ciepło lub na zimno, ale my wolimy na ciepło :-)

Czy muszę gotować chorizo?
Możesz, jeśli chcesz.
* Niektóre chorizo wymagają gotowania. Dowiedz się, jaki rodzaj chorizo kupiłeś i smaż go przez kilka minut, jeśli to konieczne.

Czym mogę zastąpić chorizo?
Można je zastąpić tym samym rodzajem pikantnej wędliny!



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+