Ciastka parzone z foie gras i cebulą confit

zagłosuj teraz
Przekąska
20 porcji
łatwe
55 min

Szukasz świątecznej przystawki? Wypróbuj nasze wypieki choux z foie gras i cebulą confit ;-) Łatwy przepis, który można nawet zrobić szybko, jeśli przygotujesz choux z wyprzedzeniem i udekorujesz je w ostatniej chwili! W 100% domowe przygotowanie, wyjaśnione krok po kroku poniżej ↓ ↓


Składniki

20

Ciasto parzone :

Szacowany koszt: 16.13 (0.81€/porcja)

Materiały

  • Torebka na ciasto (opcjonalnie)

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania25 min

  • Ciastka parzone z foie gras i cebulą confit - Przygotowanie krok 1W rondelku podgrzać wodę z masłem i solą.
    Gdy masło się rozpuści, dodać mąkę i mieszać, aż ciasto będzie odstawać od ścianek rondla.
  • Ciastka parzone z foie gras i cebulą confit - Przygotowanie krok 2Zdjąć z ognia i dodawać jajka jedno po drugim, mieszając za każdym razem. Mieszać energicznie, ponieważ na tym etapie powstaje elastyczne ciasto.
  • Ciastka parzone z foie gras i cebulą confit - Przygotowanie krok 3Za pomocą rękawa do wyciskania uformuj ptysie o pożądanym rozmiarze. Wbij jajko i posmaruj ciastka ptysiowe roztrzepanym jajkiem, upewniając się, że są dobrze zaokrąglone.
  • Ciastka parzone z foie gras i cebulą confit - Przygotowanie krok 4Piec przez 25 minut w temperaturze 180°C. Należy uważać, aby nie wyjmować ich z piekarnika od razu po upieczeniu, ponieważ mogą opaść. Pozostaw drzwiczki piekarnika uchylone przez 10 minut przed wyjęciem.
  • Ciastka parzone z foie gras i cebulą confit - Przygotowanie krok 5Odciąć wierzch kapusty i dodać trochę cebuli confit. Dodać kawałek foie gras i odrobinę cebuli confit.
  • Ciastka parzone z foie gras i cebulą confit - Przygotowanie krok 6Zamknij ptysie. Teraz ptysie z foie gras są gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+