Ciastka parzone z foie gras i cebulą confit
zagłosuj teraz
Szukasz świątecznej przystawki? Wypróbuj nasze wypieki choux z foie gras i cebulą confit ;-) Łatwy przepis, który można nawet zrobić szybko, jeśli przygotujesz choux z wyprzedzeniem i udekorujesz je w ostatniej chwili! W 100% domowe przygotowanie, wyjaśnione krok po kroku poniżej ↓ ↓
Składniki
20
Ciasto parzone :
Szacowany koszt: 16.13Euros€ (0.81€/porcja)
Materiały
- Torebka na ciasto (opcjonalnie)
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania25 min
- W rondelku podgrzać wodę z masłem i solą.
Gdy masło się rozpuści, dodać mąkę i mieszać, aż ciasto będzie odstawać od ścianek rondla. - Zdjąć z ognia i dodawać jajka jedno po drugim, mieszając za każdym razem. Mieszać energicznie, ponieważ na tym etapie powstaje elastyczne ciasto.
- Za pomocą rękawa do wyciskania uformuj ptysie o pożądanym rozmiarze. Wbij jajko i posmaruj ciastka ptysiowe roztrzepanym jajkiem, upewniając się, że są dobrze zaokrąglone.
- Piec przez 25 minut w temperaturze 180°C. Należy uważać, aby nie wyjmować ich z piekarnika od razu po upieczeniu, ponieważ mogą opaść. Pozostaw drzwiczki piekarnika uchylone przez 10 minut przed wyjęciem.
- Odciąć wierzch kapusty i dodać trochę cebuli confit. Dodać kawałek foie gras i odrobinę cebuli confit.
- Zamknij ptysie. Teraz ptysie z foie gras są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!