Makaroniki z foie gras i quenelles

zagłosuj teraz
Przekąska
15 porcji
łatwe
27 min

Nasze makaroniki są solone na przystawkę i mogą być nawet zwieńczone foie gras :-)

Składniki

15

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania12 min
  • Makaroniki z foie gras i quenelles - Przygotowanie krok 1Pokroić quenelle na krążki o szerokości około 1 cm.
  • Makaroniki z foie gras i quenelles - Przygotowanie krok 2Umieścić na blasze do pieczenia i piec przez 12 minut w temperaturze 200°C.
  • Makaroniki z foie gras i quenelles - Przygotowanie krok 3W międzyczasie pokroić foie gras na wiórki.
  • Makaroniki z foie gras i quenelles - Przygotowanie krok 4Gdy plasterki quenelle ostygną, nałożyć na jeden z nich odrobinę foie gras, doprawić pieprzem i przykryć kolejnym plasterkiem. Użyj wykałaczki, aby przytrzymać makaronik na miejscu.
  • Makaroniki z foie gras i quenelles - Przygotowanie krok 5A teraz makaroniki z foie gras są gotowe!

Obserwacje

Wzmocnij smak swoich makaroników: aby nadać wytrawnym makaronikom dodatkowy smak, dodaj kandyzowaną cebulę lub dżem figowy.

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: