Makaroniki z foie gras z quenelles
zagłosuj teraz
Nasze makaroniki są solone na początek i mogą być nawet zwieńczone foie gras :-)
Składniki
15
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania12 min
- Pokroić quenelle na krążki o szerokości około 1 cm.
- Umieścić na blasze do pieczenia i piec przez 12 minut w temperaturze 200°C.
- W międzyczasie pokroić foie gras na wiórki.
- Gdy plasterki quenelle ostygną, nałożyć na jeden z nich odrobinę foie gras, doprawić pieprzem i przykryć kolejnym plasterkiem. Użyj wykałaczki, aby przytrzymać makaronik na miejscu.
- A teraz makaroniki z foie gras są gotowe!
Obserwacje
Wzmocnij smak swoich makaroników: aby nadać wytrawnym makaronikom dodatkowy smak, dodaj kandyzowaną cebulę lub dżem figowy.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!