Verrines z musem z buraków i rukoli
zagłosuj teraz
Nie ma nic lepszego na prosty, wyrafinowany aperitif niż verrines! Piękna prezentacja gotowa w mgnieniu oka dzięki tym małym kieliszkom, to idealny sposób na rozpoczęcie Świąt Bożego Narodzenia, Sylwestra lub kolacji w formie bufetu. Tutaj bawimy się kolorami i słodkimi smakami buraków w połączeniu ze świeżością musu z rukoli. Wegetariańska, bezglutenowa i domowa przystawka, której krok po kroku wyjaśniamy poniżej ;-)
Składniki
6
Krem z buraków :
Mus z rukoli :
Materiały
- Patelnia
- Mikser elektryczny
- Rozdrabniacz
- 6 foremek
- Torebka do ciasta
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania5 min
- Roztopić odrobinę masła na patelni. Dodać rukolę i smażyć, aż zredukuje się o ponad połowę.
- Umieścić w rozdrabniaczu z 2 łyżkami pojedynczej śmietany, doprawić solą i pieprzem i drobno posiekać. Schłodzić mieszaninę w lodówce.
- Umieść mascarpone, płynną śmietanę i ugotowane buraki w rozdrabniaczu. Doprawić solą i pieprzem i drobno zmiksować.
- Napełnij każdą małą szklankę do połowy kremem z buraków. Lekko stuknij, aby wyrównać powierzchnię. Odstawić w chłodne miejsce.
- Ubić 15 cl śmietany na sztywno. Dodać posiekaną rukolę i delikatnie ubić.
- Napełnić worek do szprycowania bitą śmietaną i ułożyć ją na verrines na wierzchu kremu z buraków. Umieść liść rukoli na każdej szklance.
- A teraz twoje verrines z buraków z musem z rukoli są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!