Verrines z musem z buraków i rukoli

zagłosuj teraz
Przekąska
6 porcji
łatwe
35 min

Nie ma nic lepszego na prosty, wyrafinowany aperitif niż verrines! Piękna prezentacja gotowa w mgnieniu oka dzięki tym małym kieliszkom, to idealny sposób na rozpoczęcie Świąt Bożego Narodzenia, Sylwestra lub kolacji w formie bufetu. Tutaj bawimy się kolorami i słodkimi smakami buraków w połączeniu ze świeżością musu z rukoli. Wegetariańska, bezglutenowa i domowa przystawka, której krok po kroku wyjaśniamy poniżej ;-)


Składniki

6

Krem z buraków :

Mus z rukoli :


Materiały

  • Patelnia
  • Mikser elektryczny
  • Rozdrabniacz
  • 6 foremek
  • Torebka do ciasta

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania5 min

  • Verrines z musem z buraków i rukoli - Przygotowanie krok 1Roztopić odrobinę masła na patelni. Dodać rukolę i smażyć, aż zredukuje się o ponad połowę.
  • Verrines z musem z buraków i rukoli - Przygotowanie krok 2Umieścić w rozdrabniaczu z 2 łyżkami pojedynczej śmietany, doprawić solą i pieprzem i drobno posiekać. Schłodzić mieszaninę w lodówce.
  • Verrines z musem z buraków i rukoli - Przygotowanie krok 3Umieść mascarpone, płynną śmietanę i ugotowane buraki w rozdrabniaczu. Doprawić solą i pieprzem i drobno zmiksować.
  • Verrines z musem z buraków i rukoli - Przygotowanie krok 4Napełnij każdą małą szklankę do połowy kremem z buraków. Lekko stuknij, aby wyrównać powierzchnię. Odstawić w chłodne miejsce.
  • Verrines z musem z buraków i rukoli - Przygotowanie krok 5Ubić 15 cl śmietany na sztywno. Dodać posiekaną rukolę i delikatnie ubić.
  • Verrines z musem z buraków i rukoli - Przygotowanie krok 6Napełnić worek do szprycowania bitą śmietaną i ułożyć ją na verrines na wierzchu kremu z buraków. Umieść liść rukoli na każdej szklance.
  • Verrines z musem z buraków i rukoli - Przygotowanie krok 7A teraz twoje verrines z buraków z musem z rukoli są gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+