Ciasteczka z gochujang: słodkie, słone i pikantne!

zagłosuj teraz
Przekąski
6 porcji
łatwe
51 min

Jeśli kochasz pikantne i słodkie, pokochasz te ciasteczka gochujang! Ta koreańska pasta chili jest głównym składnikiem wielu dań i sosów, ale dziś postanowiliśmy użyć jej w słodkiej wersji z "pikantnymi" ciasteczkami, aby uzyskać eksplozję smaków z super uzależniającą stroną (zobaczysz!). Z ich małą chrupiącą skórką i sercem foooondającym, które uwielbiamy jeść na ciepło. Więc, czy powinniśmy się na nie zdecydować?


Składniki

6

Krem gochujang:

Ciasto na ciasteczka:

Szacowany koszt: 1.76 (0.29€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania11 min


Obserwacje

Jak przechowywać ciasteczka gochujang?
Umieścić w szczelnym pojemniku i przechowywać do 4 dni.

Czy ciasteczka gochujang można zamrażać?
Tak, ciasteczka gochujang można bez obaw zamrażać!

Czym mogę zastąpić gochujang?
Możesz zastąpić go inną pastą chili. Uważaj, intensywność chili nie będzie taka sama, więc nie zapomnij dostosować ilości.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+