Prosty omlet z pieczarkami, szynką i natką pietruszki

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
łatwe
25 min

Są takie przepisy, których po prostu nie da się zjeść... Tak właśnie jest w przypadku omletu! Tutaj proponujemy wersję z pieczarkami, szynką i świeżo posiekaną natką pietruszki na wierzchu przed podaniem. Proste, skuteczne danie, które może towarzyszyć mieszance sałat w dni, kiedy nie czujesz się szczególnie zainspirowany ;-)


Składniki

1
Szacowany koszt: 2.68 (2.68€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min

  • Umyj i pokrój grzyby.
    Obierz i drobno posiekaj ząbek czosnku.
    Smażyć te dwa składniki na patelni z mżawką oliwy z oliwek na średnim ogniu przez około 5 minut. Odstawić na bok.
  • Rozbij 4 jajka do miski i wymieszaj widelcem ze śmietaną, solą i pieprzem.
    Następnie pokrój plaster szynki na kawałki.
  • Wlej mieszankę omletową na patelnię na średnim ogniu.
    Gdy brzegi omletu zaczną odchodzić, a wierzch będzie nadal wilgotny i kremowy, dodać mieszankę grzybów i czosnku, a następnie kawałki szynki.
  • Jeśli chcesz, aby omlet był rzadki, po prostu gotuj przez kolejną minutę, w przeciwnym razie pozostaw go na ogniu jeszcze przez kilka minut.
  • Po ułożeniu omletu na talerzu, posiekaj na wierzchu świeżą pietruszkę i voilà! Smacznego!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+