Pstrąg pieczony w piekarniku z tymiankiem i oliwą z oliwek
zagłosuj teraz
Dziś na lunch ryba! I to nie byle jaka ryba: piękny pstrąg z tymiankiem, cytryną i oliwą z oliwek. Nie ma nic lepszego na łatwy, zrównoważony i słoneczny posiłek :-) W towarzystwie ryżu, warzyw lub smażonych ziemniaków, będziesz mieć coś dla całej rodziny! Przychodzimy do Twojej kuchni z naszą wersją pisemną i wideo, aby pomóc Ci wykonać ten przepis krok po kroku :-)
Składniki
2
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
- Wymieszaj tymianek z oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
- Umieść 1 do 2 łyżek tej mieszanki wewnątrz pstrąga, już umieszczonego w naczyniu do pieczenia.
- Umieść w środku plasterki cytryny przekrojone na pół. Dodaj również kilka liści laurowych.
- Polej pstrąga pozostałą oliwą z oliwek.
- Piec przez 15 minut w temperaturze 200°C.
- A teraz pieczony pstrąg jest gotowy!
Obserwacje
Dodatki: nie wahaj się dodać ząbków czosnku lub plasterków pomidora do pstrąga, aby dodać mu dodatkowego smaku.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!