Bułka ziemniaczana z serem savoy raclette i szynką
zagłosuj teraz
Zwykle spożywany jako deser, nasz przepis na gâteau roulé może być tym razem spożywany jako przystawka lub jako danie główne! Wykonany z ziemniaków i zwieńczony serem raclette i szynką, z pewnością zakochasz się w tym łatwym do wykonania przepisie! To idealny sposób, aby cieszyć się nieodpartymi smakami dobrego zimowego raclette, nawet jeśli nie masz żadnego sprzętu!
Składniki
6
Szacowany koszt: 7.31Euros€ (1.22€/porcja)
Materiały
- Tarka
- Forma do gąbek
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania30 min
- Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce.
Jajka ubić na omlet, doprawić solą i pieprzem i wymieszać ze startymi ziemniakami. Dodać posiekaną cebulę. - Umieść masę w silikonowej formie z gąbki. Dobrze wygładź, aby zapewnić równomierną grubość.
- Piec przez 30 minut w temperaturze 180°C.
- Odwróć blachę do pieczenia na arkusz papieru do pieczenia i ułóż na niej plastry raclette. Przykryj tylko 2/3 powierzchni. Ułóż plasterki szynki na wierzchu sera.
- Całość lekko zwinąć. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 5 minut, aby ser się roztopił.
- Teraz bułka ziemniaczana Savoy Raclette jest gotowa!
Obserwacje
Raclette: tutaj użyliśmy sera raclette Indication Géographique Protégée o delikatnie pikantnym smaku. Można jednak użyć innych serów, takich jak na przykład Reblochon.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!