Sezamowe twisty w płatkach
zagłosuj teraz
Masz dość chipsów i orzeszków ziemnych jako aperitifu? Mamy dla Ciebie prosty, w 100% domowy przepis: sezamowe twisty z ciasta francuskiego. Ciasto francuskie, sos pomidorowy, nasiona sezamu i wszystko, co musisz zrobić, to skręcić i upiec! Twoi goście będą zachwyceni ;-)
Składniki
10
Szacowany koszt: 1.34Euros€ (0.13€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min
- Rozwiń ciasto francuskie. Połowę ciasta posmarować sosem pomidorowym i posypać sezamem.
- Złożyć ciasto na pół, aby przykryć sos pomidorowy. Wytnij paski o szerokości 1 cm.
- Weź każdy pasek i skręć go, aby utworzyć skręt.
- Ułożyć twisty na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia i posmarować roztrzepanym jajkiem do zrumienienia. Ponownie posypać sezamem.
- Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C.
- A teraz twoje sezamowe ciasto kruche jest gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!