Sezamowe twisty w płatkach

zagłosuj teraz
Przekąska
10 porcji
łatwe
35 min

Masz dość chipsów i orzeszków ziemnych jako aperitifu? Mamy dla Ciebie prosty, w 100% domowy przepis: sezamowe twisty z ciasta francuskiego. Ciasto francuskie, sos pomidorowy, nasiona sezamu i wszystko, co musisz zrobić, to skręcić i upiec! Twoi goście będą zachwyceni ;-)


Składniki

10
Szacowany koszt: 1.34 (0.13€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min
  • Sezamowe twisty w płatkach - Przygotowanie krok 1Rozwiń ciasto francuskie. Połowę ciasta posmarować sosem pomidorowym i posypać sezamem.
  • Sezamowe twisty w płatkach - Przygotowanie krok 2Złożyć ciasto na pół, aby przykryć sos pomidorowy. Wytnij paski o szerokości 1 cm.
  • Sezamowe twisty w płatkach - Przygotowanie krok 3Weź każdy pasek i skręć go, aby utworzyć skręt.
  • Sezamowe twisty w płatkach - Przygotowanie krok 4Ułożyć twisty na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia i posmarować roztrzepanym jajkiem do zrumienienia. Ponownie posypać sezamem.
  • Sezamowe twisty w płatkach - Przygotowanie krok 5Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C.
  • Sezamowe twisty w płatkach - Przygotowanie krok 6A teraz twoje sezamowe ciasto kruche jest gotowe!


Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+