Czekoladki z piankami i orzechami laskowymi
zagłosuj teraz
Czekoladowe słodycze są dobre, ale gdy są domowej roboty, są jeszcze lepsze! Nasz przepis na czekoladki nadziewane piankami Marschmallows i orzechami laskowymi to prawdziwa uczta! Bardzo łatwe do przygotowania z dziećmi, na przykład na czekoladowe warsztaty kulinarne! Nie ma nic lepszego jako dodatek do przerwy na herbatę/kawę lub do małych torebek-niespodzianek dla gości :-)
Składniki
7
Szacowany koszt: 0.97Euros€ (0.14€/porcja)
Materiały
- Silikonowa forma do czekoladek z 15 wgłębieniami.
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania1 h
- Rozpuść mleczną czekoladę.
- Pokrój pianki na małe kawałki (około dwóch na foremkę).
- Pokrój orzechy laskowe na małe kawałki (1 do 2 na formę).
- Wlać około 1 łyżeczki roztopionej mlecznej czekolady do formy, dodać kawałki pianek, a następnie kawałki orzechów laskowych. Chłodzić przez 1 godzinę.
- Odwróć się. Czekoladki z piankami i orzechami laskowymi są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!