Bacalhau à brás od petitchef

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
55 min

Bacalhau à Brás to tradycyjne danie kuchni portugalskiej i jedno z najpopularniejszych. Łatwy i ekonomiczny, przepis ten nie ma wielu tajemnic. Wszystko, co musisz zrobić, to posiekać składniki i wymieszać je razem. A ponieważ Petitchef uwielbia dorsza, podzieliliśmy się z Tobą naszym przepisem krok po kroku, a także filmem, abyś mógł go przygotować w domu. Uwaga ⬇⬇


Składniki

4
Szacowany koszt: 7.43 (1.86€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania45 min


Obserwacje

Słomiane ziemniaki mogą być domowej roboty:

► Wersja smażona: Aby to zrobić, wystarczy pokroić je w cienkie paski, moczyć w wodzie przez około 1/2 godziny, aby usunąć nadmiar skrobi. Następnie odcedzić i dobrze osuszyć czystą ściereczką lub ręcznikiem papierowym. Smażyć na rozgrzanym wcześniej oleju.

Wersja z piekarnika: Wykonaj tę samą procedurę, co powyżej, aż do etapu osuszania ich czystą szmatką. Następnie umieść je w misce z mżawką oliwy z oliwek i wymieszaj. Umieść je na blasze do pieczenia pokrytej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 220º C przez 20 minut. Nie zapomnij zamieszać po pierwszych 10 minutach.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+