Cielęcina mediolańska eskalopka
zagłosuj teraz
Klasyk, który spodoba się zarówno młodszym, jak i starszym :-)
Składniki
2
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min
- W płytkim naczyniu wymieszaj bułkę tartą, parmezan, czosnek w proszku i natkę pietruszki, a następnie dopraw solą i pieprzem.
- Do jednego talerza wsypać trochę mąki, a w drugim roztrzepać dwa jajka na omlet. Zanurz kotlet w mące, a następnie w roztrzepanych jajkach.
- Na koniec przepuścić przez ulepszoną bułkę tartą, tak aby pokryła całą eskalopkę.
- Smażyć na rozgrzanym oleju na patelni na średnim ogniu. Smażyć przez około 5 minut z każdej strony.
- A teraz sznycel mediolański jest gotowy!
Obserwacje
Alternatywy: ten przepis można przygotować z kurczakiem lub indykiem.
Więcej chrupkości: aby uzyskać bardziej chrupiący efekt, zanurz panierowane eskalopki w jajku po raz drugi, a następnie w bułce tartej.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!