Cielęcina mediolańska eskalopka
zagłosuj teraz
Klasyk, który spodoba się zarówno młodszym, jak i starszym :-)
Składniki
2
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min
W płytkim naczyniu wymieszaj bułkę tartą, parmezan, czosnek w proszku i suszoną pietruszkę, a następnie dopraw solą i pieprzem.
Do jednego talerza wsypać trochę mąki, a w drugim roztrzepać dwa jajka. Zanurz eskalopkę w mące, a następnie w roztrzepanych jajkach.
Na koniec obtocz w bułce tartej, aby dobrze pokryła całą eskalopkę.
Smażyć na rozgrzanym oleju na patelni na średnim ogniu przez około 5 minut z każdej strony.
A teraz sznycel mediolański jest gotowy!
Obserwacje
Alternatywy: ten przepis można przygotować z kurczakiem lub indykiem.
Więcej chrupkości: aby uzyskać bardziej chrupiący efekt, zanurz panierowane eskalopki w jajku po raz drugi, a następnie w bułce tartej.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!