Cielęcina mediolańska eskalopka

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
15 min

Klasyk, który spodoba się zarówno młodszym, jak i starszym :-)


Składniki

2

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min

  • Cielęcina mediolańska eskalopka - Przygotowanie krok 1W płytkim naczyniu wymieszaj bułkę tartą, parmezan, czosnek w proszku i natkę pietruszki, a następnie dopraw solą i pieprzem.
  • Cielęcina mediolańska eskalopka - Przygotowanie krok 2Do jednego talerza wsypać trochę mąki, a w drugim roztrzepać dwa jajka na omlet. Zanurz kotlet w mące, a następnie w roztrzepanych jajkach.
  • Cielęcina mediolańska eskalopka - Przygotowanie krok 3Na koniec przepuścić przez ulepszoną bułkę tartą, tak aby pokryła całą eskalopkę.
  • Cielęcina mediolańska eskalopka - Przygotowanie krok 4Smażyć na rozgrzanym oleju na patelni na średnim ogniu. Smażyć przez około 5 minut z każdej strony.
  • Cielęcina mediolańska eskalopka - Przygotowanie krok 5A teraz sznycel mediolański jest gotowy!

Obserwacje

Alternatywy: ten przepis można przygotować z kurczakiem lub indykiem.

Więcej chrupkości: aby uzyskać bardziej chrupiący efekt, zanurz panierowane eskalopki w jajku po raz drugi, a następnie w bułce tartej.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+