Crumble z orzechów piżmowych z orzechami laskowymi

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
1 h 5 m

Dodaj sól do swojej kruszonki! I skorzystaj z okazji, aby podkreślić jedną z gwiazd zimowych dyni: butternut! Rezultat? Rozpływające się, chrupiące i kolorowe danie. Świetny dodatek do mięs i ryb ;-) Aby jeszcze bardziej podkręcić ten przepis, nie zapomnij dodać do naszej kruszonki pokruszonych orzechów laskowych!


Składniki

2
Szacowany koszt: 3.53 (1.77€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania55 min
  • Crumble z orzechów piżmowych z orzechami laskowymi - Przygotowanie krok 1Obierz i posiekaj piżmian i ugotuj na parze. Podsmaż posiekaną szalotkę na oliwie z oliwek z ziołami prowansalskimi. Podprażyć orzechy laskowe na gorącej patelni przez kilka minut.
  • Crumble z orzechów piżmowych z orzechami laskowymi - Przygotowanie krok 2Zmiksuj ugotowaną piżmiankę na purée. Dodać parmezan i dobrze wymieszać. Następnie dodać szalotkę i dobrze wymieszać.
  • Crumble z orzechów piżmowych z orzechami laskowymi - Przygotowanie krok 3Przygotować kruszonkę:
    Zimne masło wymieszać z mąką pełnoziarnistą, proszkiem z orzechów laskowych i prażonymi, pokruszonymi orzechami laskowymi. Doprawić do smaku.
  • Crumble z orzechów piżmowych z orzechami laskowymi - Przygotowanie krok 4Przełóż mieszankę do małego naczynia żaroodpornego. Dodać kruszonkę i piec przez 40 minut w temperaturze 180°C.
  • Crumble z orzechów piżmowych z orzechami laskowymi - Przygotowanie krok 5Wszystko gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+