Crumble z orzechów piżmowych z orzechami laskowymi
zagłosuj teraz
Dodaj sól do swojej kruszonki! I skorzystaj z okazji, aby podkreślić jedną z gwiazd zimowych dyni: butternut! Rezultat? Rozpływające się, chrupiące i kolorowe danie. Świetny dodatek do mięs i ryb ;-) Aby jeszcze bardziej podkręcić ten przepis, nie zapomnij dodać do naszej kruszonki pokruszonych orzechów laskowych!
Składniki
2
Szacowany koszt: 3.53Euros€ (1.77€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania55 min
- Obierz i posiekaj piżmian i ugotuj na parze. Podsmaż posiekaną szalotkę na oliwie z oliwek z ziołami prowansalskimi. Podprażyć orzechy laskowe na gorącej patelni przez kilka minut.
- Zmiksuj ugotowaną piżmiankę na purée. Dodać parmezan i dobrze wymieszać. Następnie dodać szalotkę i dobrze wymieszać.
- Przygotować kruszonkę:
Zimne masło wymieszać z mąką pełnoziarnistą, proszkiem z orzechów laskowych i prażonymi, pokruszonymi orzechami laskowymi. Doprawić do smaku. - Przełóż mieszankę do małego naczynia żaroodpornego. Dodać kruszonkę i piec przez 40 minut w temperaturze 180°C.
- Wszystko gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!