Domowe nuggetsy z kurczaka
zagłosuj teraz
Masz ochotę na kurczaka? Zrób chrupiące domowe nuggetsy! Jest to idealny przepis przeciwko marnotrawstwu, gdy chcesz wykorzystać resztki kurczaka z niedzieli lub gdy w lodówce leży kilka kotletów! Łatwe do zrobienia, wszystko co musisz zrobić, to wymieszać składniki, zanurzyć je w bułce tartej i usmażyć we frytkownicy, aby uzyskać chrupiący na zewnątrz i rozpływający się w środku efekt. Ten przepis najlepiej jeść palcami, oczywiście!
Składniki
4
Szacowany koszt: 2.13Euros€ (0.53€/porcja)
Materiały
- Frytkownica
- Maszynka do mielenia mięsa
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania2 min
- Umieść piersi z kurczaka w maszynce do mielenia mięsa, dopraw solą i pieprzem i zmiksuj mięso na drobno.
- Weź 1 łyżeczkę mięsa mielonego i uformuj w małą kulkę.
- Zanurz kulkę w mące, a następnie w jajkach, roztrzepanych do uzyskania konsystencji omletu. Na koniec wrzucić bułkę tartą, aby dobrze obtoczyć.
- Schłodzić nuggetsy przez 20 minut, aby bułka tarta stężała.
- Gotować przez 2 minuty w gorącym oleju we frytkownicy.
- Teraz nuggetsy z kurczaka są gotowe!
Obserwacje
Przyprawy: kurczaka można przyprawić dowolnymi przyprawami lub ziołami!
Gotowanie: jeśli nie masz frytkownicy, smaż na patelni z olejem przez około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!