Dynia z krewetkami - brazylijskie camarão na moranga

zagłosuj teraz
Danie główne
6 porcji
łatwe
2 h 30 m

Co powiesz na podzielenie się dziś smacznym daniem z rodziną? Wraz z nadejściem jesieni, zimna pogoda sprawia, że chcemy przytulić się w kuchni. Dlatego wprowadzamy trochę ciepła na nasze talerze dzięki temu przepisowi z Brazylii: Camarão na moranga. Wydrążona dynia z marynatą z krewetek. Naturalnie bezglutenowe danie pozwoli każdemu odkryć tę dynię z innej perspektywy :-)


Składniki

6

Dynia :

Marynata do krewetek:

Dla śmietany :

Szacowany koszt: 18.34 (3.06€/porcja)

Materiały

  • folia aluminiowa

Przygotowanie

Czas przygotowania40 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania1 h 20 m

  • Dynia z krewetkami - brazylijskie Camarão na moranga - Przygotowanie krok 1Odetnij górną część dyni, a następnie wyjmij wnętrze, zachowując miąższ.
  • Dynia z krewetkami - brazylijskie Camarão na moranga - Przygotowanie krok 2Umieść pokrojoną w kostkę cebulę i ząbki czosnku w misce z oliwą z oliwek i zmiażdż tłuczkiem. Dodać sól i pieprz do smaku.
  • Dynia z krewetkami - brazylijskie Camarão na moranga - Przygotowanie krok 3Wlej mieszaninę do dyni i rozprowadź ją po bokach. Załóż pokrywkę i zawiń dynię w folię aluminiową.
  • Dynia z krewetkami - brazylijskie Camarão na moranga - Przygotowanie krok 4Umieścić w piekarniku w temperaturze 180°C na 1 godzinę (sprawdzić stopień wysmażenia: miąższ powinien być miękki).
  • Dynia z krewetkami - brazylijskie Camarão na moranga - Przygotowanie krok 5Przygotować marynatę: w misce wymieszać surowe krewetki, sok z limonki, oliwę z oliwek, sól i pieprz. Marynować w chłodnym miejscu przez 30 minut.
  • Dynia z krewetkami - brazylijskie Camarão na moranga - Przygotowanie krok 6Przygotuj krem: wlej oliwę z oliwek do rondla. Gdy będzie gorąca, dodaj ząbki czosnku, cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę.
  • Dynia z krewetkami - brazylijskie Camarão na moranga - Przygotowanie krok 7Smażyć na złoty kolor, a następnie dodać obrane, wypestkowane i pokrojone pomidory. Smażyć na złoty kolor.
  • Dynia z krewetkami - brazylijskie Camarão na moranga - Przygotowanie krok 8Dodaj mleko kokosowe, doprowadź do wrzenia, a następnie dodaj marynatę z krewetek. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 10 do 15 minut. Sprawdzić, czy krewetki są ugotowane.
  • Dynia z krewetkami - brazylijskie Camarão na moranga - Przygotowanie krok 9Wlej skrobię ziemniaczaną do miski, a następnie stopniowo dodawaj wywar z krewetek.
  • Dynia z krewetkami - brazylijskie Camarão na moranga - Przygotowanie krok 10Wlać mieszaninę do rondla i dobrze wymieszać. Poczekać, aż śmietana zgęstnieje, a następnie wyłączyć ogień. Dodać fromage frais, natkę pietruszki i szczypiorek. Dobrze wymieszać.
  • Dynia z krewetkami - brazylijskie Camarão na moranga - Przygotowanie krok 11Wlej krem krewetkowy do dyni, a następnie dodaj zioła do smaku.
  • Dynia z krewetkami - brazylijskie Camarão na moranga - Przygotowanie krok 12Dynia krewetkowa jest gotowa!

Obserwacje

Danie można podawać z ryżem.

Podczas serwowania zeskrob boki dyni, aby upewnić się, że nie stracisz okruchów!



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+