Flany z cukinii i pesto - bezglutenowe
zagłosuj teraz
Spraw, aby cała rodzina jadła warzywa i dobrze się przy tym bawiła dzięki tym flanom z cukinii! Miękkie i puszyste, można je podawać jako przystawkę lub jako dodatek do mięsa lub ryby. W połączeniu z sosem pesto, cukinia w tym przepisie jest wyjątkowa ;-) Poniżej przedstawiamy nasze kroki + wideo ↓
Składniki
7
Szacowany koszt: 4.02Euros€ (0.57€/porcja)
Materiały
- 7 foremek
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania35 min
- Cukinie obrać i zmiksować. Wymieszać jajka, żółtka, śmietanę i mleko.
- Dodać parmezan, cukinię i pesto. Dobrze wymieszać.
- Wlać ciasto do natłuszczonych foremek. Piec w bemarze w piekarniku przez 35 minut w temperaturze 180°C.
- Wszystko gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!