Flany z cukinii i pesto - bezglutenowe

zagłosuj teraz
Danie główne
7 porcji
łatwe
45 min

Spraw, aby cała rodzina jadła warzywa i dobrze się przy tym bawiła dzięki tym flanom z cukinii! Miękkie i puszyste, można je podawać jako przystawkę lub jako dodatek do mięsa lub ryby. W połączeniu z sosem pesto, cukinia w tym przepisie jest wyjątkowa ;-) Poniżej przedstawiamy nasze kroki + wideo ↓

Składniki

7

Materiały

  • 7 foremek

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania35 min
  • Flany z cukinii i pesto - bezglutenowe - Przygotowanie krok 1Cukinie obrać i zmiksować. Wymieszać jajka, żółtka, śmietanę i mleko.
  • Flany z cukinii i pesto - bezglutenowe - Przygotowanie krok 2Dodać parmezan, cukinię i pesto. Dobrze wymieszać.
  • Flany z cukinii i pesto - bezglutenowe - Przygotowanie krok 3Wlać ciasto do natłuszczonych foremek. Piec w kąpieli wodnej w piekarniku przez 35 minut w temperaturze 180°C.
  • Flany z cukinii i pesto - bezglutenowe - Przygotowanie krok 4Wszystko gotowe!

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: