Grzanka w stylu brunchowym - tortilla wrap hack
Ty też możesz podjąć wyzwanie "Tortilla challenge"! Pomysł jest prosty: zrobić kanapkę w mgnieniu oka z płatka kukurydzianego :-) Tak, tortille mają więcej niż jedną sztuczkę w rękawie, a oto dowód! Oto jak zrobić kanapkę na brunch, którą można się delektować w niedzielny poranek po leżeniu :-) Krok po kroku wyjaśnimy składniki i sposób przygotowania kanapki. Przekonaj się sam ↓
Składniki
Materiały
- 1 grill
Przygotowanie
- Pokrój awokado w paski. Ubij jajka z solą i pieprzem i smaż na oliwie z oliwek przez kilka minut. Ugrilluj boczek. Przekrój tortillę na pół.
- Umieść naciętą stroną do dołu. Umieść awokado na dole po lewej stronie i jajecznicę na górze po lewej stronie. Na wierzchu ułożyć grillowany boczek.
- Ułóż roszponkę w prawym górnym rogu, a plastry sera Emmental w prawym dolnym rogu.
- Złóż wypełnioną tortillę: Złóż część wypełnioną awokado na część wypełnioną jajkiem i bekonem.
- Następnie złóż w kierunku roszponki i na koniec złóż ostatni raz w kierunku sera Emmental.
- Umieść zawiniątko na rozgrzanym grillu i grilluj przez kilka minut na złoty kolor.
- Zdjąć z grilla i gotowe! Idealne na brunch :D
Obserwacje
Nie krępuj się udekorować swojego wrapa ulubionymi składnikami: nie ma ograniczeń co do kombinacji, które możesz stworzyć!
Urozmaicaj przyjemności, zmieniając tortillę: użyj na przykład tortilli kukurydzianej.
Czas gotowania zależy od mocy grilla. Wyjmij wrap, gdy będzie już grillowany.
Możesz wypróbować ten przepis z naleśnikami gryczanymi, naleśnikami, a nawet wersją sushi z wodorostami nori (oczywiście dekoracja będzie inna: surowa ryba, ryż w occie... dla oryginalnego onigiri. Nie trzeba gotować)!