Jak usmażyć udka z kurczaka na patelni?

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
59 min

Aby kurczak był zarówno delikatny, jak i chrupiący, od razu wybieramy smażenie na patelni! To prosty i skuteczny sposób przyrządzania kurczaka na posiłek ;-) W tym przypadku zalecamy marynowanie kurczaka w oliwie z oliwek z dodatkiem kilku przypraw, aby był jeszcze smaczniejszy i bardziej aromatyczny. Po ugotowaniu wystarczy podać udka z kurczaka z porcją makaronu lub ryżu i porcją warzyw lub mieszanki sałat, i gotowe! ;)


Składniki

2
Szacowany koszt: 2.08 (1.04€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania24 min

Obserwacje

Marynata:
Możesz dodać wybrane przyprawy i aromatyczne zioła, jeśli chcesz.

Jak podawać udka z kurczaka?
Można je podawać z ryżem, puree ziemniaczanym lub warzywami gotowanymi na parze!

Jak przechowywać smażone udka z kurczaka?
Możesz przechowywać je do 3 dni w szczelnym pojemniku w lodówce, jeśli nie zjesz ich od razu.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+